Kako pripremiti decu za školu

Priprema dece za školuDa li je već došlo do toga? Priprema dece za školu je vrlo ozbiljan i zahtevan posao kome se morate posvetiti i odvjiti svoje vreme za to. Pomognite vašem detetu da prebrodi one početničke strahove uz par jednostavnih koraka:

1) Pripremite dete psihički nekoliko nedelja pre dana njegovog stvarnog polaska (ukoliko je u pitanju prvi polazak u školu ili polazak u novu školu, sa pripremom počnite što je ranije moguće). Ukoliko do sada niste, poćnite da praktikujete ranije buđenje deteta i naložite mu da ide u krevet ranije svake večeri kako bi ga pripremili za tempo koji ga očekuje tokom školske godine.

2) Krenite u kupovinu stvari za školu sa svakim detetom ponaosob. Učinite da to bude posebna kupovina. Naravno, pokušaćete da se pridržavate vašeg budžeta, ali i da uštedite nešto novca za kupovinu nekih drugih stvari time što ćete, na primer, koristiti ranac koji je korišćen i prošle godine, a taj ćete novac iskoristiti za kupovinu najnovijih svezaka sa likovima crtanih junaka).

3) Odvojite vreme da sa svakim detetom ponaosob pregledate svu postojeću i ranije kupljenu garderobu, i donesete odluku o tome koju odeću još mogu da nose a koju ne, pre nego što odete u veliku kupovinu odeće za novu školsku godinu.

4) Ukoliko je u pitanju nova školska godina ili potpuno nova škola, obiđite školu par nedelja pre početka nastave. Obiđite školske učionicu, kantinu i toalete.

5) Ukoliko se vaše dete vozi autobusom, vidite koja autobuska linija vozi do škole i par puta se vozite istom autobuskom linijom kako bi se dete naviklo. Ako će do škole ići pešaka, vidite koja je najbliža ruta i prošetajte zajedno.

6) Pomognite detetu da prebrodi nervozu i tremu ukazujući mu na pozitivne strane novog razreda ili škole. Obzirom da je vaše dete sada zrelije i starije, privilegujte ga dajući mu, primera radi, ključeve od kuće.

7) Proslavite veliki dan. Organizujte izlazak na večeru ili poklonite detetu neki simboličan poklon veče uoči njegovog polaska u školu.

Napomena:

Priprema deteta za polazak u školu zahteva dosta pažnje sa vaše strane kao roditelja zato maximalno predano pristupite tome.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mile Jovančić

Avatar photo
Profesor muzičke kulture, ali sam svestran i volim da pomažem ljudima. Nadam se da će vam se svideti moji tekstovi.
Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.