Kako koristiti veš mašinu

Vrlo je jednostavno koristiti veš mašinu. Veš mašine možda imaju različitu tehnologiju izrade, ali generalno gledano imaju iste karakteristike i mogućnosti. Svaka od njih zahteva odgovarajuća podešavanja, sapun, vodu I odeću koja je predmet pranja. Pored svega toga, postoje neke stvari koje bi trebali da znate kako bi veš mašinu koristili na pravi način. Evo par saveta za pranje rublja.Kako koristiti veš mašinu

Kako koristiti veš mašinu

  1. Detaljno pročitajte uputstvo za korišćenje veš mašine. To su instrukcije koje se odnose isključivo na vašu veš mašinu. Ukoliko uz kupljenu mašinu niste dobili uputstvo, obratite pažnju na opis dugmadi koja se nalazi na samoj plastici da bi stekli bolji uvid u funkcije veš mašine.
  2. Rasporedite odeću. Trebalo bi odvojeno da perete odeću svetlih I odeću tamnih boja. Dalje, trebalo bi odeću da sortirate u zavisnosti od materijala. Odeću od grubih materijala perite zajedno, baš kao što ćete odeću tankih materijala prati zajedno.
  3. Dodajte deterdžent u veš mašinu. Pridržavajte se uputstava sa ambalaže deterdženta. Deterdžent bi trebao da ide na dno veš mašine osim ako uputstvo ne kaže drugačije.
  4. Koristite specijalno belilo ili omekšivače zavisno od tipa veš mašine, ukoliko koristitie belilo ili omekšivač. Pratite uputstva sa ambalaže belila ili omekšivača koji vam ukazuju na to koliku količinu dodati.
  5. Ubacujte odeću za pranje u bubanj veš mašine do one granice do koje je proizvođač to predvideo i označio.
  6. Zatvorite vratanca bubnja i podesite kontrole na veš mašini zavisno od toga kakav tip odeće perete. Toplu vodu koristite isključivo za beo pamuk. Mlaku ili hladnu vodu koristite za pranje bojenih materijala. Podesite ostale kontrole zavisno od težine odeće koju perete.
  7. Uključite veš mašinu. Neka odradi sve faze i nako toga je isključite pre nego što otvorite vratanca bubnja i počnete da istovarujete odeću koja je sada oprana.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Goran Krstović

Avatar photo
Za mene kažu da sam samouk. Obožavam kućne majstorije i sve što je potrebno napraviti po principu Uradi sam, pa mi se zato ovaj sajt jako dopada.