Kako očistiti laptop

Kako očistiti laptopOdržavanje računara kao i lap topa čistim, veoma je važna stvar zato ćete u ovom članku saznati kako očistiti laptop. Koliko god to smešno zvučalo, ukoliko redovno održavate vaš lap top čistim, on će zasigurno raditi mnogo bolje i brže. Razlog tome je nagomilavanje prašine na vašem lap topu, koja kasnije počinje da ulazi unutra i da se nagomilava, tako nagomilani slojevi prašine unutar vašeg računara, svakako će doprineti da se računar pogotovo, kuler, procesor i slično, muče prilikom rada, a takođe će doprineti povećavanju radne temperature vašeg računara.

Zato izdvojte malo vremena, kako bi ste svoj lap top, redovno čistili i tako mu omogućili bolji rad i funkcionisanje, a pored toga svakako će lepše izgledati.

Kako očistiti laptop?

Čišćenje lap topa nije neka posebna nauka, i može ga očistiti svako. Kako bi svoj računar očistili pravilno, i kako ga ne bi ste oštetili prilikom čišćenja, evo par saveta kako da očistite lap top. Kada se odlučite da očistite svoj lap top, potrebno je da on bude ugašen, kao i da ne bude uključen u struju.

1) Prvo što vam je potrebno je boca sa kompresovanim vazduhom, koju možete kupiti. Kada kupite kompresovani vazduh, potrebno je da njime naprskate tastaturu vašeg lap topa, kako bi ste oduvali prašinu koja se sakupila na celoj površini.

2) Nakon toga moj savet je da uzmete parče vate, ili štapiće za uši, i da pomoću njih obrišete prašinu između tastera na vašoj tastaturi. Pokušajte da što detaljnije očistite i isčačkate prašinu koja se nataložila izmedju tastera, a nakon toga ponovo uzmite bocu sa kompresovanim vazduhom i opet oduvajte prašinu koju ste isčačkali.

3) Nakon toga na red dolazi ekran, za čišćenje ekrana potrebna vam je krpa, po mogućstvu platnena, da bude što mekša i naravno čista, i neko sredstvo za čišćenje koje možete kupiti u servisima računara i računarske opreme. Moj savet je da ne koristite sredstva za čišćenje prozora koja imate u kući, jer neka od njih mogu da sadrže sastojke koji štete vašem ekranu.

4) Kada ste sve to nabavili, potrebno je da sredstvo naprskate na krpu, nikako ne prskajte direktno na ekran, i nakon toga laganim pokretima očistite svoj ekran. Kada ste završili sa ekranom, možete istom krpom i istim sredstvom da predjete i preko tastature, i preko druge strane ekrana, tj preko poklopca računara. Nakon svega toga, još jednom možete produvati tastaturu kompresovanim vazuhom koji imate, i vaš lap top je spreman za korišćenje.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Od stvari će vam trebati: , ,

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Goran Krstović

Avatar photo
Za mene kažu da sam samouk. Obožavam kućne majstorije i sve što je potrebno napraviti po principu Uradi sam, pa mi se zato ovaj sajt jako dopada.