Kako otvoriti PayPal nalog u Srbiji

PayPal je internet kompanija koja omogućava da se kupovine, uplate i novčani prenosi obavljaju u potpunosti preko interneta. Jednostavnost PayPal-a je dovela do njegove široke prihvaćenosti tako da se on sada smatra najpoznatijim servisom za obavljanje online transakcija.

PayPal dugo nije bio dostupan građanima Srbije, a konačno je postao dostupan 10. Aprila 2013. godine, sa ograničenjem da se nalozi mogu koristiti samo za usluge slanja novca i kupovine dobara ili usluga preko interneta. Nije dozvoljeno primanje uplata od strane drugih lica, niti podizanja novca sa PayPal-a na bankovni račun. Ovo jeste velika limitirajuća stavka, ali mnogima će značiti i samo usluga za plaćanje na internetu, jer postoji veliki broj sajtova koji nam nisu bili dostupni iz razloga što su kao platežno sredstvo omogućavali samo Paypal.

Kako otvoriti PayPal nalog u Srbiji

  1. Da bi ste otvorili nalog na PayPal-u potrebno je registrovati se na PayPal i posedovati debitnu ili kreditnu karticu za plaćanje preko interneta. Kartice koje možete koristiti su Visa, Visa Electron, AMEX, MasterCard i American Express.
  2. Otvorite PayPal sajt i kliknite na dugme Sign Up.
    paypal-registracija
  3. Na novoj stranici Vam se nudi opcija za odabir ličnog ili poslovnog računa. Vi odaberite lični, klikom na Open an account ispod podnaslova Individual. Pre toga obavezno proveriti da li vam je već izabrana opcija za zemlju (Serbia)
    paypal-2
  4. Na sledećoj stranici će vam se otvoriti formular u koji je potrebno da unesete Vaše  lične podatke. Sve podatke unesite pažljivo i validno kako kasnije ne biste imali problema. Pri dnu stranice se nudi mogućnost unosa podataka o platežnoj kartici koju ćete koristiti prilikom kupovine sa PayPal-om. Ukoliko ne želite, ovu opciju možete da odložite za kasnije, ali svakako je savet da odmah i to popunite. Potrebno je uneti broj kartice, datum isteka i sigurnosni 3-cifreni broj sa poleđine kartice CVV (Card Verification Value), koji se nalazi na poleđini kartice i jedinstven je za svaku karticu. Na kraju kliknite na dugme Agree and Create Account.
    paypal-3
  5. Ukoliko ste uneli sve podatke kako treba, na sledećoj strani ćete morati da unesete sigurnosni kod sa slike radi dodatne provere i završetka registracije.paypal-4
  6. Nakon toga ćete dobiti obaveštenje da je registracija uspešna i bićete preusmereni na početnu stranu Vašeg naloga na Paypal-u
    paypal-5
  7. Potrebno je prvo da verifikujete email adresu. Ukoliko Vam već nije stigao mail od PayPala, kliknite u desnom delu naloga na „Confirm email address“ kako bi vam mail bio ponovo poslat. Kada vam stigne mail u okviru njega kliknite na dugme Activate My Account :
    paypal-6
  8. Nakon verifikacije email adrese, potrebno je još da verifikujete karticu koju ste uneli prilikom registracije. U okviru početne strane na nalogu, kliknite na Link and Confirm my debit or credit card. Otvoriće vam se nova stranica na kojoj se nalaze podaci vezani za karticu kao i obaveštenje pri dnu da će PayPal skinuti 1,5 evro sa vaše kartice radi verifikacije. Zbog toga je jako bitno da imate nešto sredstava na kartici pre ovog koraka. Ovaj iznos će vam biti vraćen u roku od 24 sata nakon uspešne verifikacije. Kliknite na dugme Continue. 
  9. Na sledećoj strani ćete biti obavešteni da je sa vaše kreditne kartice skinut iznos od 1,5 evra i da je u okviru te transakcije upisan četvorocifren broj koji je potreban za verifikaciju. Ovaj broj ćete morati da dobijete u banci tako što ćete zatražiti izvod o izvršenim uplatama ili pitati službenika da vam on zapiše ukoliko je u mogućnosti.
    paypal-8
  10. Nakon što ste došli do četvorocifrenog broja za verifikaciju, ulogujte se ponovo na vaš PayPal nalog, i kliknite na link sa desne strane Confirm my debit or credit card
  11. Otvoriće vam se novi prozor u kojem je potrebno da unesete četvorocifren broj i kliknete na Confirm Card
    paypal-9
  12. Nakon ovog koraka završili ste i proces verifikacije kreditne kartice. Sada možete normalno koristiti PayPal za kupovinu i slanje novca preko interneta.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Kakopedija

Avatar photo
Kreator sajta kakopedija.com. Sajt sam pokrenuo u želji da napravim portal na kome će posetioci moći da podele svoje znanje, savete i iskustvo i tako pomognu drugima.

6 komentari

  1. Molim za pomoc.
    Ovako ja sam u Komercijalnoj banci otvorio Visa Internet Electron karticu sa dinarskim racunom,da li sam u mogucnosti sa njom da koristim paypal , registrovao sam sve i sada samo cekam da mi posalju onaj kod na kartici ali mi ne stize nista vece 5 dana,sta da radim?

    • Avatar photo

      Da, sa tom karticom mozete bez problema da koristite PayPal. Potrebno je da odete u banku i da trazite izvod o uplatama od dana kada ste izvrsili uplatu depozita na PayPal. Na njemu cete videti kod koji je potrebno da unesete u okviru vaseg naloga kako biste zavrsili proces verifikacije.

  2. Miroslav Zlatkovic

    Da li mogu da ako imam samo devizni racun u evrima, da saljem dolare? Da li Paypal sam vrsi konverziju?
    Hvala & Pozdrav

  3. Pozdrav. Napravila sam pre mesec dana nalog za paypal. Bez kr.kartice jer je nemam.
    Sta sve treba da bih mogla uplatiti novac?
    Koji brojevi?
    confrim code ili merchant code?
    Molim nekoga za odgovor. Posto je ovo prvi put, a ja ne znam.

  4. Pozdrav.
    Imao bih nekoliko pitanja:
    1) Da li sa otvorenog Paypal-a u Srbiji mogu pacati na ebay nalogu vlasnika u UK (imam sifru sestrinog naloga u UK i na njenu adresu bi bila isporuka.)
    2) Koliki najveci transver se moze ostvariti?
    3) Da li uplata leze odmah prodavcu ili je potrebno da prodje neko vreme?
    4) Kako bi se u ovom slučaju vrsila konverzija EURO-FUNTA?

    Unapred hvala!!!

  5. Kako da prijavim promenu banke, nov racun i novu karticu na PayPal nalugu koji imam.Dali trebam popuniti sve rubrike kao novi korisnik ili ima neki drugi obrazac ya ovo?
    Hvala.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *