Kako kupiti plazma TV

Kupovina Plazma TV-aUkoliko ste se pridružili hiljadama korisnika koji prave zaokret na plazma TV-e, postoji par bitnih stvari koje bi trebali da znate koje će vam pomoći u vašoj kupovini. Pre nego što pođete kupiti plazma TV, morate znati da postoji veliki broj novih proizvođača koji su odskora na tržištu, čiji se proizvodi razlikuju po kvalitetu, veličini i rezoluciji. Ono što bi zaista trebali da znate je da skuplji televizori ne moraju da budu bolji od jeftinijih varijanti. Sve zavisi od toga u koju svrhu uzimate plazma televizor.

1) Veličina – Od veličine odabranog televizora zavisi koje ćete druge mogućnosti i rezoluciju odabrati. Imajte na umu da ćete, ukoliko birate plazma televizor za kućne potrebe, želeti da budete sigurni da ste izabrali onaj koji će stati u prostor koji ste za njega predvideli. Jednom kada ste odabrali veličinu, svoj dalji izbor možete da bazirate na odabranoj veličini.

2) HD – HD rezoluciju nije moguće dobiti iz televizora prečnika manjeg od 50 inča. U suštini, ovo bi značilo da, ukoliko odvajate veliki novac za mali HD televizor, ta investicija neće biti vredna vašeg novca. Veličinia ekrana će biti isuviše mala, tako da u kvalitetu slike nećete biti u prilici da uživate, nebitno sa koje razdaljine posmatrate. Da ne pominjemo da, usled male veličine ekrana, televizor neće biti u mogućnosti da prikaže pravi broj piksela koji HD standard podrazumeva.

3) Čuda EDTV – U zavisnosti od toga šta ste zapravo planirali da gledate, i od veličine televizora koji ste izabrali, možda ćete bolje proći sa odabirom EDTV. Ukoliko imate dve plazme iste veličine u malim verzijama promenljivih tipova, nećete biti u prilici da primetite razliku. Čak iako kupite veći TV, 42-inčni na primer, ali planirate da sedite na razdaljini od 8 stopa od ekrana, vaše oči neće moći da uvide razliku između EDTV i HDTV verzije.

4) Da li ćete koristiti HD – Iako je kupovina televizora sa HD standardom dugoročno pametna kupovina, ukoliko ne predvidite odvajanje velike sume novca za kupovinu HD DVD plejera, vaš novac ipak nećete pametno utrošiti na kupovinu HD televizora. Ukoliko ne provodite puno vremena posmatrajući TV program, ili ako nećete gledati često HD programe, videćete da ovakva kupovina neće biti opravdana.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Maja Prulić

Avatar photo
Studiram informatiku i za mene sve kažu da sam PC freak. Pokušaću da napišem neke male, ali korisne savete na ovom sajtu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *