Kako kupiti televizor

Kako kupiti televizorPojava digitalnog doba donosi nove uzbudljive televizijske opcije: plazma i LCD ekrane i televizore visoke rezolucije, dostupne po pristupačnim cenama. Sa tako mnogo izbora, možda ćete teže odrediti koji tip televizora je najbolji za vas. Osnovne informacije vam mogu pomoći da pronađete televizor koji odgovara vašim potrebama. Evo nekoliko saveta kako kupiti televizor.

1) Merenje prostora – Veće je bolje kada kupujete televizor, ali ne ako je na uštrb uživanja tokom gledanja. Napravite nekoliko premera pre nego što kupite televizor da bi znali koja veličina je najbolja za vas. Obezbedite dobrih 6 inča slobodnog prostora sa svake strane televizora (mada ne morate da brinete o tome ako imate deo izdvojen za to). Budite sigurni da ste izmerili i visinu i dužinu prostora gde ćete držati TV i pitajte za te dimenzije kada kupujete (navedene veličine televizora opisuju samo širinu dijagonale ekrana). Na kraju, proverite da li imate dovoljno prostora između televizora i mesta sa koga nameravate da gledate televizor : dva do tri puta širine dijagonale ekrana. Ako ne možete da upravljate televizorom sa tolikog rastojanja u prostoru koji imate, razmislite o manjem televizoru.

2) Opcija ravan ekran – Većina televizora prodatih ovih dana su neke vrste ravnih ekrana: ili plazma ili LCD. Obe vrste imaju prednosti i nedostatke, koje treba razmotriti pre donošenja odluke. Plazma ekrani imaju tendenciju da obezbede bogatiju, dublju sliku, a dostupni su u veličinama većim od LCD ekrana (mada LCD televizori hvataju korak u toj oblasti ). LCD, su sa svoje strane, laganiji i lakši za nošenje. Oni takođe rade bolje na većim nadmorskim visinama, što može biti problem za plazma ekrane. Razmotrite najbolje opcije za vaše uslove pre nego što se odlučite između ova dva.

3) Visoka rezolucija – Možete da kupite HDTV, ali da bi u potpunosti iskoristili to, možda će vam biti potrebno nekoliko dodatnih delova opreme. Obratite se svom kablovskom ili satelitskom provajderu i vidite da li oni nude HD usluge; verovatno ćete morati za njih da platite malo više svakog meseca. Takođe će vam trebati HDMI kabl za povezivanje na kablovsku ili satelitsku kutiju (i Blue-ray disk plejer ili nadograđeni DVD plejer ako nameravate da gledate DVD ili Blue-ray diskove na novom televizoru ). Kada ih nabavite, onda možete da razmatrate samo televizor. Proverite rezoluciju slike na setu. Treba da bude najmanje 720p (720 linija piksela emitovanih „progresivno“, ili sve odjednom) da bi se smatralo visokom rezolucijom. U idealnom slučaju, trebalo bi da kupite set koji nudi rezoluciju od 1080p, što je najveća moguća rezolucija ekrana od 2009. U suprotnom, ne dobijate optimalno visoku rezoluciju za svoj set.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jovana Knežević

Avatar photo
Poslovni marketing je moja uža specijalnost. Obožavam da pratim trendove, a u poslednje vreme sam se obrela i u internet marketing-u.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *