Kako izabrati LCD HDTV

Kako izabrati lcd hdtvLCD HDTV (Liquid Crystal Display High Definition Television) je sada osvojila tržište, iako donošenje odluke u konačnoj kupovini može da bude pomalo zbunjujuće. Kako bi vam pomogli u donošenju odluke o kupovini LCD HDTV-a, izdvojili smo nekoliko stavki.

1) Odlučite se za veličinu ekrana koja će vama odgovarati. Odlaskom u prodavnicu, videćete LCD HDTV-e u različitim veličinama. Prilikom donošenja odluke o kupovini televizora određene veličine ekrana, pored budžeta koji morate uzeti u obzir, morate imati na umu veličinu prostorije u koju ćete staviti LCD HDTV, kao i razdaljinu od mesta sedenja do ekrana televizora. Primera radi, LCD HDTV sa 26 inča velikim ekranom bi trebalo da bude postavljen na razdaljini od 3 do 5 stopa od gledaoca, LCD HDTV sa 32 inča velikim ekranom od 4 do 6 stopa. Ne zaboravite da testirate televizor gledajući u njega sa razdaljine sa koje ćete ga kući najčešće gledati.

2) Odaberite rezoluciju ekrana LCD HDTV, oni su naširoko poznati po optimalnoj rezoluciji ekrana. Možete birati između 780p, 1080p i 1080i rezolucija. Ukoliko ćete gledati HD filmove BluRay formata, ili ćete igrati video igre, odlučite se za kupovinu onog čiji je ekran rezolucije 1080p.

3) Proverite broj portova na kućištu televizora. Postoji veliki broj različite opreme koju možete priključiti na LCD HDTV kao što su igračke konzole, DVD i BluRay plejeri. Standardni port za priključivanje takve opreme je HDMI (High Definition Multimedia Interface) ulaz. Obično imamo 2 do 4 HDMI ulaza na kućištima LCD HDTV.

4) Potražite recenzije LCD HDTV krajnjih korisnika. Najbolji način za donošenje prave odluke o kupovini je pribavljanje informacija od korisnika koji su već imali prilike da koriste posmatrane proizvode.

5) Potražite na internetu recenzije krajnjih korisnika kao i poređenja različitih modela LCD HDTV, koji se nalaze u ponudi na tržištu.

6) Testirajte LCD HDTV prvo pre kupovine. Na ovaj korak naravno ne trebamo posebno obraćati pažnju ali kako bi bili sigurni da ćete uzeti najbolji LCD HDTV u ponudi, ponesite sa sobom vaš omiljeni video materijal koji ćete gledati prilikom testa. Kao što je pomenuto u prvom koraku, postarajte se da ga gledate sa razdaljine koja će biti ista kao ona kod vaše kuće. Takođe, podesite podešavanja i opcije ekrana kako bi bile u skladu sa vašim preferencama.

LCD HDTV je dobra investicija za vaš dom, ali uz nekoliko različitih marki LCD HDTV-a koji su u izboru, donošenje odluke za kupovinu jednog može da bude opterećujuće. Pratite savete koje smo vam dali i potpuno zadovoljstvo gledanja LCD HDTV u vašem domu sigurno neće izostati.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Maja Prulić

Avatar photo
Studiram informatiku i za mene sve kažu da sam PC freak. Pokušaću da napišem neke male, ali korisne savete na ovom sajtu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *