Kako razviti govorničke veštine

Za govor se može reći da je temelj svake komunikacije, najvažniji i najuspješniji način komuniciranja među ljudima. Govor je sredstvo sporazumevanja, razmenjivanja ideja, mišljenja i stavova, ali i ostvarivanja interesa kao i sredstvo potvrđivanja.
govornik

Kako razviti govorničke veštine

Obrazovani i ambiciozni ljudi koji teže da u životu ostvare neki cilj, pre ili kasnije se nađu u situaciji da shvate da njihove govorničke veštine nisu na nivou situacije ili okoline u kojoj su se našli. Poslovni, društveni i lični uspeh se kroz svakodnevno iskustvo, pokazalo da zavisi od sposobnosti govornika da ljudima u svojoj okolini jasno saopšti ko je, šta želi i u šta veruje.
Kada su komunikacione veštine u pitanju vrlo je važno biti svestan svojih prednosti i ograničenja govorničkog umeća, jer je upravo ono jedan od ključeva uspeha u svakom poslu. Znati komunicirati govorom znači prenositi svoje ideje i mišljenje drugim ljudima na neposredan način.

Koliko je važno umijeće govora, odnosno verbalna komunikacija najbolje znaju oni koji su zbog manjkavosti te veštine izgubili važne poslovne prilike ili bili poraženi od osoba koje vladaju ovim veštinama. Kada već moramo komunicirati zašto to ne činiti na najbolji mogući način? Tu pomaže svest o važnosti govornog umeća i vežba koja čini majstora.

Nisu svi prirodno talentovani govornici i zato misle da samim tim nije ni suđeno da razvijaju taj aspekt komunikacije, ali u tom slučaju treba imati u vidu da i najtalentovaniji ne postiži dobre rezultate bez vežbe. Vežba je osnovni i najednostavniji način da se razviju govorničke osobine. Današnja retorika traži brzo razmišljanje i tečno izražavanje. Dobru poslovnu retoriku čine prirodni dar govora, elokvencija i duhovna svojstva govornika kao: inteligencija, memorija, ali i improvizacija, moralne pretpostavke. Umetnost lepog i pravilnog govornog izražavanja najlepši dar koji su besmrtni bogovi mogli dati čovjeku prema riječima Kvintilijana, velikog rimskog učitelja govorništva.

U cilju da razvijete svoje govorničke sposobnosti i da u svakodnevnoj komunikaciji na radnom mestu ili u ličnim kontaktima ostavite utisak tačnog, jasnog i estetski lepog izražavanja, možete i sami da radite ove vežbe:

– glasno čitanje tekstova koji su vam na raspolaganju: novinski čanaci, poezija, tekstovi na Internetu…
– prilikom vežbe izgovora vodite računa da pravilno akcentujete svaku reč
– vežbajte da pravilno i razložno izgovate reči
– čitanje teksta uz naizmenično menjanje brzine čitanja (sporo i brzo izgovaranje teksta)
– izgovaranje teško izgovorljivih reči
– brzalice
– vežba ispred ogledala gde ćete pratiti svoj stav, držanje tela, gestikulaciju rukama, pogled
– vežba pogleda koji treba da je koncentrisano zadržan na slušaocima, a da ne prelazi u gledanje u nekoga netremice, što je svakako loše deluje
– vežbati kratako i jasno izražavanje, preskakati poštapalice, odnosno svesno ih izbacivati (hm, ali, kao, ovaj…)

Saveti:

– za pitanja sa kojima se često srećete unapred pripremite jednostavne i smislene odgovore i kada ih savladate trudite se da tako izgleda svaki vaš odgovor
– pravite pauze od nekoliko sekundi u toku izlaganja
– umirite misli pre nego što započnete rečenicu
– pratite sagovornika dok priča njegov ritam, visinu tona, gestove
– ako sagovornik govori zbrzano, napeto ili nepovezano, pokušajte da radite upravo suprotno kada dobijete reč
– kada očekujete važan sastanak ili razgovor isplanirajte svoj govor unapred kako bi izbegli zastajkivanje
– izbacite poštapalice, jer daju povod da vas sagovornik neshvati ozbiljno
– pazite da se vaša rečenica ne završi upitnikom, već tačkom kako bi bilo jasno da je to vaš stav
– ton vašega glasa nesme se povisiti na kraju rečenice, izgledaće kao da konstantno postavljate pitanja

Dobar govornik sem govornih veština mora svesno kontrolisati svoje neverbalno izražavanje da bi drugoj osobi dao na znanje informaciju koju želi i rečima da prenese. Sem verbalne komunikacije svako od nas ima i onu manje svesnu stranu takozvanu neverbalnu komunikaciju, pa tako treba uvek imati na umu dok govorite:

– šta radite sa rukama, da li ih pokrećete u gestovima
– da vam ton bude što priprodniji
– da su psovke, nepristojne reči nepoželjne u prisustvu starijih, dece, nadređenih
– da se ne prenaglašavaju reči
– da je vaše izražavanje u ritmu sa drugim osobama, ako je dijalog u pitanju

Za razvoj i uspeh govorničke veštine presudno je znati izabrati prave reči, izreći ih na najupečatljiviji način, pravim tonom, u pravo vrijeme i pri tome ne biti ni preopširan ni prekratak. Savremena poslovna retorika je u odnosu na klasičnu manje formalna komunikacija, a cilj je tečno i jednostavno izražavanje. Ona podrazumeva kratke rečenice, tečan jezik, jednostavna tumačenja i neposredan odnos sa sagovornikom. Moć uveravanja rečima i gestom razvijaju političari, ali i osobe koje žele biti ozbiljni menadžeri. Dobar govornik mora imati blage manipulativne karakteristike, ali se manipulacijom nesme služiti kao sredstvom komunikacije, jer će tada umesto zadatog cilja i uveravanja osoba u svoje reči, izložiti se mogućnosti da bude pogrešno protumačen i odbačen kao manipulant ili lažov. Zato se vežbom i svesnim korigovanjem manjkavosti u verbalnom izražavanju mogu postići odlični rezultati, šta svakako ima za cilj ostavljanje dobrog utiska i jasnog i uspešnog prenošenja svojih ideja i stavova.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Tatjana Konakov Radić

Avatar photo
Moj portfilio: http://www.dreamstime.com/whitetqueen_portfolio_pg1 http://www.dreamstime.com/whitetqueen_info

SLIČNO

neverbalna komunikacija

Kako neverbalno komuniciramo

Svaki put kad nekome uputimo verbalnu poruku, uputimo i neverbalnu. Sve što kažemo propraćeno je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *