Kako izvršiti uređenje kuhinje

Ideje za uređenje kuhinjeAko tražite neke lepe i jednostavne ideje za uređenje kuhinje, onda ste na pravom mestu. Kuhinja je najčešće deo kuće koji je u najvećoj meri iskorišćen. Ljudi se okupljaju u kuhinji kako bi pripremali hranu, jeli i diskutovali o raznim stvarima. Ovo se obično dešava nekoliko puta dnevno. Nažalost, većina kuhinja nema kvalitetno organizovan prostor. Promena rasporeda u kuhinji može značajno da unapredi način na koji je ona uređena. Dodatni prostor i više kombinacija za raspored kuhinjske opreme možemo dobiti ukoliko razmotrimo nekoliko organizacionih ideja za uređenje kuhinje.

Počnite ispočetka:

Izvadite prvo sve stvari koje imate u kuhinji napolje. Odlučite koje zapravo stvari trebate da imate uskladištene tamo. Sve stvari koje ne koristite ili koristite povremeno, stavite negde drugde ili jednostavno bacite ukoliko vam ne trebaju. Obratite pažnju na rok trajanja hrane i izbacite one namirnice čiji je rok trajanja istekao. Proučite sve organizacione ideje pre nego što počnete da vraćate stvari nazad u kuhinju.

Ideje za organizovanje kuhinjskog prostora:

Stavite šerpe, tiganje i poklopce tako da zauzimaju što je moguće manje prostora kako bi oslobodili delove koji služe za skladištenje kuhinjske opreme. Jedan način da se ovo ostvari bi bio da se šerpe i tiganji zakače za metalne delove pričvršćene na zidovima ili na plafonu. Njih postavite u blizini ringle kako bi vam bili nadohvat ruke. Poklopce odložite u specijalno dizajniranim delovima u unutrašnjosti vrata polica, u kuhinjskim fiokama koje su podeljene po dubini ili po horizontali.

Ostale stvari stavite na mesta gde će vam biti nadohvat ruke, i izbegavajte nagomilavanje stvari, ukoliko je to moguće. Iskoristite rotacione površine (nalik onima iz kineskih restorana), otvorene police ili fiokice na izvlačenje. Upotrebite različite tipove koševa za skladištenje ili visećih koševa koje čete okačiti na korisna mesta i u koja ćete stavljati kuhinjsko posuđe koje često koristite.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Goran Krstović

Avatar photo
Za mene kažu da sam samouk. Obožavam kućne majstorije i sve što je potrebno napraviti po principu Uradi sam, pa mi se zato ovaj sajt jako dopada.

SLIČNO

Zivotni prostor

Kako osvežiti životni prostor

Proleće i prvi sunčani dani nas inspirišu da otvorimo svoj dom, provetrimo ga i oslobodimo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *