Kako napraviti pahulju od papira

Zimski praznici su vreme čarolije, mašte, igre i slavlja. Daruju se pokloni, kiti jelka, ukrašava ceo dom. Ne morate baš sve ukrase kupiti u prodavnici, nešto možete i sami napraviti. Pored toga što ćete uštedeti novac, to može biti lepa zabava i razonoda za celu vašu porodicu. Evo saveta kako da u nekoliko koraka napravite divnu, trodimenzionalnu pahulju od papira koja može biti ukras bilo gde u vašem domu (za jelku, na zidu, pa čak i na prozoru).
pahulja od papira

Kako napraviti pahulju od papira

  1. Pripremite šest belih papira oblika kvadrata. Ako nemate papire tog oblika, izmerite stranice papira lenjirom i isecite višak, kako biste napravili kvadrat. Bitno je da sve četiri strane papira budu jednake dužine, kako biste mogli da dobijete oblik koji vam je potreban za pravljenje pahulje.
  2. Uzmite jedan papir i presavijte ga dijagonalno, tako da gornji levi kraj spojite sa donjim desnim. Ovaj postupak ponovite na svih šest papira. Trebalo bi da dobijete savršen trogao sa jednom dužom stranicom i dve kraće ali jednake.
  3. Na tako savijenom papiru, isecite makazama po tri paralelne linije sa obe strane (linije treba da budu paralelne sa one dve kraće i jednake stranice trougla, dakle po tri linije paralelne sa jednom i tri linije paralelne sa drugom stranicom). Linije nikako nemojte seći do kraja, nemojte ih spajati. Vodite računa da vam razmak između tih linija bude jednak. Postupak ponovite sa svakim papirom.
  4. Otvorite trougao i sada iseckani kvadrat okrenite u dijamantski položaj (kao znak karo na kartama). Urolajte prvi isečak (iz centra kvadrata) i sa leve i sa desne strane i spojite ih selotejpom. Okrenite papir na drugu stranu i na toj strani uzmite prvi sledeći isečak i levi i desni ispojite ih kao i prethodni. Ponavljajte postupak dok ne uvijete i ne spojite sve isečke jednog papira, ali vodite računa da za svaki novi isečak okrenete papir na drugu stranu. Ovaj postupak odradite i na preostalih pet papira.
  5. Uzmite tri gotova oblika papira, spojite im vrhove i zaheftajte ih. Isto to ponovite i sa druga tri oblika. Spojite ove dve polovine pahulje tako što ćete zaheftati vrhove jedne polovine za drugu.
  6. Na kraju zaheftajte svaki deo gde se delovi pahulje spajaju. To će učvrstiti pahulju i dati joj lep i pravilan oblik.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dijana Zarić

Avatar photo
Volim da istražujem. Putovanja, dobra muzika i čitanje knjiga su mi pasija. Završila sam filološki fakultet.

SLIČNO

Kako urediti dom

Kako urediti dom (feng šui)

Feng šui je drevna kineska veština koja, kao i tai či čuan, astrologija i sve …

2 komentari

  1. Wow… kako je lepa pahulja…
    pokusacu da je napravim :*

  2. Avatar photo

    Trebalo bi da uspe iz prve. Nije tako teško kao što možda deluje na prvi pogled. ;)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *