Kako rešiti probleme sa cimerom

Problemi sa cimeromDeljenjem stana sa cimerom, u velikoj meri možete smanjiti troškove za kiriju, ali tu mogu nastati i problemi. Ti problemi sa cimerom su uobičajena stvar i skoro svakom ko je tako živeo se to pre ili kasnije dešavalo. Ovaj način stanovanja je vrlo karakterističan za studente koji studiraju u većim gradovima a dolaze iz unutrašnjosti. Živeti sa nekom drugom osobom u stanu često može stvoriti konflikte. Upravo ovaj članak je tu da vam da odgovore na pitanja kako rešiti probleme sa cimerom:

1) Postavljenje pravila i sklapanje dogovora. Najbolji način za izbegavanje problema sa vašim cimerom je da zapravo u samom startu zajedničkog stanovanja sednete i lepo se dogovorite šta kome smeta, šta ko voli, i nađete zajednički jezik. Jasno postavite neka pravila ponašanja u stanu, jer ćete u narednom periodu skoro pa deliti i dobro i zlo. Zato je jako bitno da od početka budete složni i da tačno precizirate šta sme a šta ne.

2) Ako se problem i pored toga desi, najbolje je zajedničko razmatranje. Pozovite vašeg cimera da lepo i na miru sednete i popričate o tome što vam smeta. Upitajte ga da li je i on to primetio, i kako on gleda na taj problem. Umesto što ćete svaliti krivicu na njega, pokušajte da staložena razmotrite koji su uzroci tih problema da bi ih mogli rešiti.

3) Plan za dalji život. Kada ustanovite razloge novonastalih problema, poželjno je da sa vašim cimerom dogovorite neke stvari za dalje, da se to ne bi ponavljalo ubuduće. Ako ste otrkili da postoje neke nove stvari koje vam smetaju, obećajte jedan drugom da to nećete više raditi. Uvek je najbolje rešenje upravo razgorovor o problemu. Otvoren i iskren, posle koga ćete sigurno probleme rešiti i smanjiti šansu da se oni ponovo jave u budućnosti.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mile Jovančić

Avatar photo
Profesor muzičke kulture, ali sam svestran i volim da pomažem ljudima. Nadam se da će vam se svideti moji tekstovi.

SLIČNO

Kako tumačiti neverbalne signale

Neverbalna komunikacija obično predstavlja višak informacija koje dajemo drugim ljudima ili ih dobijamo od istih. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *