Kako ući u istoriju

Poštovani čitaoci pred vama je parodija na možda malo preteranu medijsku kampanju protiv svega i svačega iz prošlosti. Cilj redova koji su pred vama je isključivo da vas zabave. Ne želimo nikog da prozivamo. Svaka sličnost sa srpskim mentalitetom je slučajna i dobronamerna.

kako uci u istoriju

Kako ući u istoriju

Postoji samo jedan narod koji je mukom izdejstvovao neka priznanja i uspeh u svetu pa ga negirao i odrekao ga se! Postoji samo jedan narod na ovoj planeti koji je umalo istrebljen dok je branio čast da bi posle nekog vremena molio da bude podčinjen. Postoji samo jedna još uvek mentalno i fizički zdrava nacija koja će prigrliti zapadni talas destruktivnih ideja koje dolaze pod maskom ljudskih prava upakovane u šareni papir obećanja zbog nekolicine benficija. Samo će oni svesno ugroziti jedino bogatstvo koje imaju: inteligenciju i gene jos ne mutirane incestima i neprirodnim ukrštanjima. Postoji izgleda sad ta nacija samo da se velikoj sili uvuče… pod kožu.

I u toj naciji svako želi da udje u istoriju. Da li je to lako postići? Naravno da je lako. Evo, uverite se i sami.

Ako živite u vreme kada nema očiglednih prilika da se nešto revolucionarno učini po čemu bi vas generacije pamtile, ne trudite se da spasite svet nekim novim izumom. Znate već koliko košta da naterate državu da se time ponosi!

Ako živite u vreme kada nema rata u kome biste pokazali hrabrost i moć, niti zemlje koja bi ratovala protiv vaše, hoćete li ratovati s komšijom il bratom? Ma ne… Ne činite to, nego lepo, kao svi drugi, bavite se politikom i istorijom.

Za to neće biti potrebno da detaljno poznajete istoriju. Biće dovoljno da negirate njenu istinitost. Pero u ruke i napred u medijsku borbu! Negirajte:

1. sve dogadjaje koji su se odigrali u vreme za koje ne postoje živi očevici
2. sve mrtve heroje koji nisu vaši direktni preci
3. sve kolektivne uspehe zato sto nisu nacionalni
4. sve umove u istoriji koji nisu vase vere ili nacije nazovite špijunima
5. optužite za sve nepravde savremenog doba režim koji je oslabio i nestao pre pola veka pa vi i posle toliko godina koliko uživate u vlasti i slobodi ne mozete da se sastavite
6. što značajniju ličnost napadnete veće su vam šanse da uđete u istoriju.

Kako cete dokazati vaše optužbe? Valjda možete naći potomke onih kojima je neka komšinica pričala kako su nepravedno kažnjeni i ućutkani oni koji su iako nesposobni da stvore, bili sposobni da poruše i kako su zaustavljeni oni sužnji večito zavidni na uspehu svoje braće. Neka svet sazna koliko su se trudili da se opravdaju za izdaju i kukavičluk. Kako je moguće da im do danas
niko im nije priznao trud?

Zašto treba otvoriti oči narodu i izmisliti im onu pravu istinu koja nikad nije postojala i istoriju koja se nikad nije dogodila, ali evo upravo zahvaljujuci vama, moze da se dogodi? Zato što se ovom ponosnom narodu više ne dopada stara istorija. Treba naći moderniji model. Treba izmisliti nešto popularnije, za naciju privlačnije, milozvučnije. Nećemo istoriju koja je imala veze sa narodom koji je ginuo rame uz rame sa našim i koji govori isti jezik. Ne, mi ćemo potpuno samostalno stvarati nacionalnu istoriju po američkom, skandinavskom, nemačkom, ma daj šta daš i ruskom modelu i to potpuno domaćim, original kineskim snagama.

Da li je ovo neka šala? Jeste!

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

makemyday

Avatar photo
Olovka piše srcem!

Jedan komentar

  1. „Ne, mi ćemo potpuno samostalno stvarati nacionalnu istoriju po američkom, skandinavskom, nemačkom, ma daj šta daš i ruskom modelu i to potpuno domaćim, original kineskim snagama.“ :) Potpisujem ovo :D
    Svaka cast, zanimljivo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *