Kako prodati akcije

Kako prodati akcijeAko želite prodati akcije, potreban vam je broker. Broker je posrednik u trgovini akcijama i na berzi nastupa kao zastupnik svojih klijenata odnosno vlasnika akcija.
Za svoje usluge naplaćuju proviziju koja najčešće iznosi određeni procenat od obavljenog promet.

Evo nekih smernica koji će vam pomoći da uspešno prodate svoje akcije:

1) Potrebno je da kontaktirate brokersko – dilersko društvo i da sa njima zaključite ugovor o Posredovanju. Samo broker ima pravo da prodaje na berzi. Vi, kao fizičko lice, nemate pravo kupiti akcije.

2) Potrebno je da otvorite namenski račun u banci koja je član Centralnog registra, kako bi nakon obavljene trgovine, novac kupca mogao da se prebaci na vaš racun.

3) Potrebno je da date nalog svom brokeru da vam proda akcije pri čemu vi određujete donji iznos ispod kojeg nećete prodavati akcije i rok na koji važi nalog za prodaju.

Napomene:

– Nemojte prodavati akcije na nagovor ili sugestiju drugih ljudi, već sami procenite njihovu pravu vrednost. Akcije ne morate da prodate za novac već vam berza pruža i mogućnost zamene za neke druge akcije.

– Pre prodaje akcija, dobro razmislite i proučite trenutnu poziciju firme čije akcije posedujete. Možda ovog meseca zbog lošijeg poslovanja ili većih troškova, vaše akcije mnogo manje vrede, nego što će vredeti u narednom periodu.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jovana Knežević

Avatar photo
Poslovni marketing je moja uža specijalnost. Obožavam da pratim trendove, a u poslednje vreme sam se obrela i u internet marketing-u.

SLIČNO

Sopstveni posao

Kako pokrenuti sopstveni posao

Živimo u zemlji u kojoj je nezaposlenost velika. Mnogi ljudi sede kod kuće, listaju oglase, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *