Kako ostaviti dobar utisak na razgovoru za posao

Prilikom razgovara za posao sa poslodavcem veoma je bitno da ostavite dobar utisak, jer će od toga zavisiti da li cete dobiti posao ili ne. Potrebno je da se pridržavate samo nekoliko osnovnih pravila i sigurno ostavljate dobar utisak.
razgovor za posao

Kako ostaviti dobar utisak na razgovoru za posao

  1. Pre svega nemojte nikako kasnite na razgovor. Poželjno je da dođete čak 10 minuta ranije da bi ste imali vremena da se saberete i još jednom u glavi ponovite sve ono što se planirali da kažete.
  2. Vodite računa o svom izgledu. Morate biti elegantni, uredni i nikako napadni. Ne preporučuje se da imate veliki dekolte ili da dođete neobavezno odeveni kao da ste pošli u šetnju, jer možete odati utisak neozbiljne osobe.
  3. Pre nego što krenete na razgovor dobro se raspitajte o firmi u kojoj ste konkurisali da ne biste delovali neobavešteno, kao da ste pali s Marsa. Pripremite pitanja koja vas interesuju i morate biti spremni da i sami odgovorite na neka.
  4. Pokažite samopoudanje. To je ključ uspeha. Na primer možete reći šta bi firma dobila vašim dolaskom.
  5. Smešite se, naravno ne preterano ali i da ne budete previše ozbiljni. Ukoliko nađete zajedničku temu možete neobavezno ćaskati sve dok se ne pređe na ozbiljnije temu. Naravno u svemu nađite granicu.
  6. Prilikom rukovanja obvezno čvrsto stisnite ruku.
  7. I na kraju čak i ako ste sigurni da nećete dobiti posao nikako ne pokazujte razočarenje. Srećno sa traženjem posla!
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ema Nikolic

SLIČNO

neverbalna komunikacija

Kako neverbalno komuniciramo

Svaki put kad nekome uputimo verbalnu poruku, uputimo i neverbalnu. Sve što kažemo propraćeno je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *