Kako raditi vežbe za biceps

Vežbe za bicepsU ovom članku ćemo vam kroz slike i tekst predstaviti osnovne vežbe za biceps. Sve vežbe se vrlo lako izvode, i slike su to da vam maximalno pomognu i olakšaju učenje. Izraz „biceps brachii“ je latinski izraz za biceps, i u prevodu znači dve glave mišića u ruci. To znači da se mišić zapravo sastoji iz dva dela, koji se spajaju.

Lepi i snažni bicepsi ne moraju biti privilegija samo malog broja muškaraca. U nastavku teksta saznajte koje su to vežbe za biceps koje možete već odmah usvojiti i pravac teretana.

Vežbe za biceps

  1. Pregib na skotovoj klupi:

    Sedite na Skotovu klupu, prednji deo tela da vam bude uz naslon. Uhvatite EZ šipku.
    Ruke su vam u početnom položaju opružene. Polako podižite šipku na gore dok vam donji i gornji deo ruku ne obrazuje ugao od 90 stepeni. Sada šipku lagano spuštate na dole u početni položaj. I ceo pokret ponavljate ponovo.
  2. Koncentracioni pregib bučicom:

    Ova vežba se najćešće koristi za povećanje vrha bicepsa. Sedite na klupu tako da vam razmak stopala bude širi od ramena za nekih 10cm. Uhvatite bučicu, lakat prislonite na unutrašnji deo butine u blizini kolena. Snagom bicepsa podižite bučicu na gore ka svom ramenu. Dobro se koncentrišite dok radite ovu vežbu, i u krajnjem gornjem položaju stegneti jače biceps za puni efekat vežbe, a zatim polako vraćajte na dole u početni položaj kao na slici.
  3. Stojeće naizmenično dizanje bučica:

    Uzmite par bučica u ruke. Noge raširite u širini ramena. Ruke ispružite pored tela i pomerajući podlaktice podižite teg na gore. Zatim njega spuštate, a podižete drugi. Vodite računa da ne pomerate laktove, samo kontrolisan pokret ka gore, dok podlaktice ne budu paralelne sa podom.
  4. Stojeće podizanje šipke:

    Ova vežba pored bicepsa pogađa i vaša ramena, pa je veoma korisna.
    Uhvatite šipku, noge da vam budu u širini ramena. Ispružite ruke lagano ispred tela, a zatim podižite teret na gore pomerajući podlaktice, dok lakat mora ostati miran. Vratite šipku u početni položaj i sve ponovite ponovo.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Od stvari će vam trebati: , ,

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Milan Katović

Avatar photo
Mislim da je najvažnije za svakog rekreativca ili sportistu da pravilno radi vežbe. Pokušaću da svojim savetima pomognem drugima u tome.

SLIČNO

Veliki tricepsi

Kako do velikih tricepsa

Musculus triceps barchi ili troglavi mišić nadlakta koga čine spoljašnja, unutrašnja i duga glava. Nalazi …