Kako do velikih tricepsa

Musculus triceps barchi ili troglavi mišić nadlakta koga čine spoljašnja, unutrašnja i duga glava. Nalazi se u zadnjoj loži nadlakta, ostvaruje pripoje na lopatičnoj kosti, ramenjači (kost nadlakta) i lakatnoj kosti. Njegova glavna funkcija je ekstenzija u lakatnom zglobu.

Svaki bodi bilder koji teži profesionalnosti treba adekvatno razviti ovaj mišić koji daje lepu definiciju zadnje-gornjeg dela ruke.
Veliki tricepsi

Kako do velikih tricepsa

  1. Do velikih tricepsa ćete najbrže stići ako radite vežbe koje pogađaju sve njegove glave.
  2. Bendž presa sa uskim hvatom (3 seta po 8,6,4 ponavljanja) – legnite na ravnu klupu za bendž, uskim hvatom za bendž šipku podinite izabranu težinu ispravljajući ruke. To predstavlja startnu poziciju. Udahnite i polako spustite šipku do grudi a zatim izdahnite vazduh i vratite se u startnu poziciju.
  3. Propadanje (3 seta po 10 ponavljanja) – Da bi ste došli u startnu poziciju uhvatite ručice sprave za propadanje, ruke su tada blizu tela, onda ispravite ruke. Udahnite i polako počnite da se spuštate do stvaranja ugla od 90 stepeni između nadlaktice i podlaktice, torzo treba ostati prav a laktovi blizu tela. Udahnite i vratite se u startnu poziciju.
  4. Ekstenzija bučicama (3 seta po 8,6,4 ponavljanja) – Počnite sa bučicom u desnoj ruci. Postavite levu ruku i levo koleno na ravnu klupu za bendž. Držite leđa pravim sa blagom fleksijom u desnom kolenu. Torzo treba biti gotovo paralelan podu. Glavu držite gore. Nadlaktica treba biti blizu grudnog koša i paralelna sa podom a podlaktica je okrenuta ka podu kako držite bučicu. Treba postojati ugao od 90 stepeni između podlakta i nadlakta. To predstavlja startnu poziciju. Polako izdahnite vazduh, nadlaktica treba da ostane u istom položaju a upotrebom tricepsa ispravite podlakticu dok ne dodje u potpunu ekstenziju. Posle kratke pauze, udahnite i polako spustite bučicu u startnu poziciju. Isto ponovite držeći bučicu u levoj ruci.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Marko Vasic

Avatar photo
Dzedaj

SLIČNO

Kako raditi trbusnjake

Kako raditi trbušnjake

Trbušnjaci su najbrži način da ojačate vaše trbušne mišiće. Međutim, oni se moraju raditi pravilno …

2 komentari

  1. I naravno trebamo obratiti paznju na ishranu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *