Kako raditi trbušnjake

Kako raditi trbusnjakeTrbušnjaci su najbrži način da ojačate vaše trbušne mišiće. Međutim, oni se moraju raditi pravilno da biste izbegli eventualne povrede kičme i mišića vrata.

U osnovi, trbušnjaci koriste snagu trbušnog zida. Stoga, strogo obratite pažnju da pri vežbanju trbušnjaka ne koristite pomoćnu muskulaturu kako biste izveli vežbu, jer to bi vam znatno usporilo napredak i moglo bi da dovede do povrede vašeg tela.

Nije toliko teško koliko zvuči – uvek, ali uvek se fokusirajte na trbušni zid i završili ste veći deo posla.

Kako raditi trbušnjake

  1. Lezite na leđa. Savijte kolena, pete i stopala držite ravno na zemlji.
  2. Stavite ruke na suprotno rame, tako da su vam prekrštene preko grudi, ili ih držite iza glave. To vam trbušni zid čini centralnom tačkom pri odizanju.
  3. Stežite svoje trbušne mišiće lagano ih uvlačeći.
  4. Držeći svoje pete i stopala ravno na zemlji, polako i lagano podižite prvo glavu, pa ramena. Pogled nek vam je uprt ka savijenim kolenima za sve vreme odizanja. Odižite se sve dok vam telo ne obrazuje ugao od devedeset stepeni, ili dok laktovima ne dodirnete kolena.
  5. Zadržite se u tom položaju jednu sekundu. Zatim se polako spuštajte ka dole, ali pokušajte da ne dodirnete zemlju leđima. To znači da ne spuštate leđa skroz na zemlju vec da ih zadržite nekoliko centimetara iznad.
  6. Ponavljajte korake od 3 do 5 da biste zapamtili vežbu. Ukoliko ste početnik, radite samo dva ili tri ponavljanja. Vremenom, kako vam se snaga bude povećavala trbušnjaci će se izgraditi.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Milan Katović

Avatar photo
Mislim da je najvažnije za svakog rekreativca ili sportistu da pravilno radi vežbe. Pokušaću da svojim savetima pomognem drugima u tome.

SLIČNO

Veliki tricepsi

Kako do velikih tricepsa

Musculus triceps barchi ili troglavi mišić nadlakta koga čine spoljašnja, unutrašnja i duga glava. Nalazi …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *