Kako dobiti pločice na stomaku

Stomak za istaknutim mišićima bez sala je san svakog muškarca. Medjutim, za ravan i mišićav stomak nije dovoljno samo baviti se sportom. Vaša ishrana ima najveći uticaj na vaš stomak. Ako želite ravan stomak sa istaknutim trbušnjacima, sledite ovaj članak i rezultati će ubrzo doći.
Plocice na stomaku

Kako dobiti pločice na stomaku

  1. Za ravan stomak, trebalo bi da imate 5 obroka dnevno. Možda mislite da je za gubitak masti potrebno manje hrane, ali varate se. To negativno utiče na vas metabolizam jer ga usporava i samim tim sporije ćete mršaviti. Ako budete jeli samo tri puta dnevno sagorećete manje kalorija. Dakle da bi bili zdraviji i prilagodljiviji potrebno je da jedete manje ali češće. Na vašem planu ishrane treba naći: orahe, pasulj, spanać, i drugo zeleno povrće, jaja, maslinovo ulje, hleb i razne vrste žitarica.
  2. Vežbe za jačanje trbušnjaka su opšte poznate svima. One se mogu podeliti na donji, srednji i gornji deo trbušnih mišića, ali to ne znači da ako radite vežbu koja pogadja donji deo da neće pogoditi i ostale delove trbušnih mišića. Za donji deo stomaka najpogodnije vežbe su: podizanje nogu u ležećem položaju i podizanje nogu na vratilu. Za gornji i srednji deo trbušnih mišića postoji mnogo vežbi, koje se uglavnom zasnivaju na podizanju trupa iz različitih položaja. Da bi ste postigli dobru formu i snagu stomačnih mišića, neophodno je da trenirate najmanje 3 puta nedeljno. Vežbe bi trebalo da obuhvate sve delove trbušnih mišića, i što je najbolje za svaki deo trbušnih mišića trebalo bi da uradite najmanje po 2 serije od 15-20 ponavljanja po vežbi.
  3. Najbolji način za dobijanje trbušnjaka i sagorevanje kalorija su kardio vezbe. Ovo uključuje: trčanje, vožnju bicikla, preskakanje konopca, hodanje, plivanje, fudbal, kosarku, tenis i dosta drugih sportova. Kardio trening bi trebalo da se praktikuje bar 3 puta nedeljno po 20-30 minuta. Naravno, to ne mora da bude deo redovne obuke. Najbolje vreme za ovu vrstu treninga je rano ujutru, pre jela, jer onda vas glikogen veoma mali, a telo u nedostatku ugljenih hidrata konzumira masne rezerve.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Lazar Ivanovic

SLIČNO

Kako raditi trbusnjake

Kako raditi trbušnjake

Trbušnjaci su najbrži način da ojačate vaše trbušne mišiće. Međutim, oni se moraju raditi pravilno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *