Kakopedija > Sport i aktivnosti > Teretana > Kako dobiti pločice na stomaku

Kako dobiti pločice na stomaku

Stomak za istaknutim mišićima bez sala je san svakog muškarca. Medjutim, za ravan i mišićav stomak nije dovoljno samo baviti se sportom. Vaša ishrana ima najveći uticaj na vaš stomak. Ako želite ravan stomak sa istaknutim trbušnjacima, sledite ovaj članak i rezultati će ubrzo doći.
Plocice na stomaku

Kako dobiti pločice na stomaku

  1. Za ravan stomak, trebalo bi da imate 5 obroka dnevno. Možda mislite da je za gubitak masti potrebno manje hrane, ali varate se. To negativno utiče na vas metabolizam jer ga usporava i samim tim sporije ćete mršaviti. Ako budete jeli samo tri puta dnevno sagorećete manje kalorija. Dakle da bi bili zdraviji i prilagodljiviji potrebno je da jedete manje ali češće. Na vašem planu ishrane treba naći: orahe, pasulj, spanać, i drugo zeleno povrće, jaja, maslinovo ulje, hleb i razne vrste žitarica.
  2. Vežbe za jačanje trbušnjaka su opšte poznate svima. One se mogu podeliti na donji, srednji i gornji deo trbušnih mišića, ali to ne znači da ako radite vežbu koja pogadja donji deo da neće pogoditi i ostale delove trbušnih mišića. Za donji deo stomaka najpogodnije vežbe su: podizanje nogu u ležećem položaju i podizanje nogu na vratilu. Za gornji i srednji deo trbušnih mišića postoji mnogo vežbi, koje se uglavnom zasnivaju na podizanju trupa iz različitih položaja. Da bi ste postigli dobru formu i snagu stomačnih mišića, neophodno je da trenirate najmanje 3 puta nedeljno. Vežbe bi trebalo da obuhvate sve delove trbušnih mišića, i što je najbolje za svaki deo trbušnih mišića trebalo bi da uradite najmanje po 2 serije od 15-20 ponavljanja po vežbi.
  3. Najbolji način za dobijanje trbušnjaka i sagorevanje kalorija su kardio vezbe. Ovo uključuje: trčanje, vožnju bicikla, preskakanje konopca, hodanje, plivanje, fudbal, kosarku, tenis i dosta drugih sportova. Kardio trening bi trebalo da se praktikuje bar 3 puta nedeljno po 20-30 minuta. Naravno, to ne mora da bude deo redovne obuke. Najbolje vreme za ovu vrstu treninga je rano ujutru, pre jela, jer onda vas glikogen veoma mali, a telo u nedostatku ugljenih hidrata konzumira masne rezerve.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Sponzorisani članci

loading...

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 101, prosek: 4,45

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

SLIČNO

Kako raditi trbusnjake

Kako raditi trbušnjake

Trbušnjaci su najbrži način da ojačate vaše trbušne mišiće. Međutim, oni se moraju raditi pravilno …

Ostavite odgovor