Kako plivati kraul

Kraul je standardno najbrži stil kojim možete plivati. Plivanje je kretanje živih bića kroz vodu, tako što se telo održava na površini vode i vrši se kretanje tela u određenom smeru, uz pomoć određenih pokreta ruku i nogu. Disanje se vrši tako što plivač održavanjem na vodi osigurava da su nos i usta prilikom udisaja iznad površine vode, dok se izdisaj odigrava ispod vode. Nikada nemojte da učite sami da plivate, jer postoji opasnost od utapanja. A kad naučite da plivate uživaćete u ovom sportu čitavim svojim bićem.

Kako plivati kraul

Kako plivati kraul?

  1. Stav tela. Potrebno je da plivač zauzme stav tela tako što je licem okrenut ka površini vode, na stomaku.
  2. Pokreti. Treba da vrši naizmenične pokrete levom pa desnom rukom iznad površine vode (pokreti vetrenjače).
  3. Noge. Noge treba da budu postavljene ravno uz površinu vode uz naimenične pokrete gore dole tik uz površinu vode.
  4. Položaj tela. Bitno je da telo bude ravno sa površinom vode tokom ove kombinacije gornjih i donjih ekstremiteta.
  5. Glava. Glava bi između zamaha trebala da bude ispod površine vode, gde se odigrava izdah, a udah se odigrava tako što se glava zabacuje na levu ili desnu stranu u zavisnosti koja je ruka podignuta iznad površine vode.

Napomene:

• Uvek izaberite bazen za učenje ovog sporta, jer tamo postoje zaposleni koji vam mogu izaći u susret. Određene stilove plivanja možete savladati tek kad naučite održavanje i disanje na vodi.
Neki od stilova koji vam takođe mogu biti zanimljivi su: delfin.

• Odredjene stilove plivanja možete savladati tek kada naučite održavanje i disanje na vodi.

• Nikad ne učite sami da plivate, jer postoji opasnost od utapanja. Upišite obuku skola plivanja kako biste pravilno naučili sve tehnike plivanja.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Milan Katović

Avatar photo
Mislim da je najvažnije za svakog rekreativca ili sportistu da pravilno radi vežbe. Pokušaću da svojim savetima pomognem drugima u tome.

SLIČNO

voznja bicikla

Kako naučiti dete da vozi bicikl

Da li ste znali da je preteča bicikla na dva točka nastala još 1818. godine? …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *