Kako se kampuje

Ukoliko ste mladi, avanturističkog duha, željni promena, novih izazova bez da potrošite velike sume novca, kampovanje je idealna prilika za vas. Kao što sa sobom nosi buru pozitivnih stvari ovaj vid zabave može a i ne mora da ima i svoje mračne strane. Takođe, vrlo je važno naučiti osnovna pravila kampovanja da ne dođe do neprijatnih situacija.

kampovanje

Kako se kampuje

  1. Kada se odlučite za kampovanje najbolje je da se odabere neki period kada je toplo, vedro, bez nekih nadojava nevremena, kiše, snega. Najpovoljnije vreme je proleće i leto .Stvari koje obavezno nosite sa sobom su odgovarajući šator, hrana, voda, lampa i toplije ćebe jer su noći dosta hladnije od dana. Nije loše imati i čeonu lampu na lastižu, zgodna je i za čitanje u šatoru. Takođe sredstva za prvu pomoć, jer nikad se ne zna, sami ste, daleko od porodice, bolnice i jedina pomoć ste zapravo vi sami jedni drugima zato se dobro pripremite i informišite pre nego krenete o mogućim zdrastvenim problemima i kako ih najbrže eliminisati. Novi šator upoznajte pre nego krenete na put, naučite da ga rasklopite i opet sklopite čisto radi treninga. Ukoliko je star, obavezno proverite da se nije nahvatala buđ i izvetrite ga.
  2. Kampovanje, bilo u planini ili na moru, nameće mnogo strožija pravila ponašanja nego kad stanujemo u hotelu, kao i mnogo veće obzire prema svojoj okolini. Treba se uvek prilagoditi sredini u kojoj smo se našli. Nije preporučljiva prevelika familijarnost sa susedima, ali solidarnost i pomoć u svakoj prilici nepisani su zakoni za svakog onog ko kampuje.
  3. Kampovati treba na mestima koja su za to određena. Ukoliko se nađemo u situaciji da kampujemo na drugom mestu ,na primer na imanju privatnog vlasnika, ne postavljajte šator dok prethodno ne dobijete odobrenje od vlasnika. Bez obzira gde i kako kampujete, teren na kome sre boravili mora da iza vas ostane besprekorno čist. Vatru ne treba ložiti, jer uvek preti opasnost od iznenadnog požara.
  4. Ako kampujemo u bližini nekog naselja, vodimo računa da naša odeća ne izazive negodovanja u društvu meštana. Pevanje i sviranje u prirodi mogu biti veoma prijatni, ali mogu biti i pravo mučenje za druge ljude, naročito kasetofoni, laptopovi, telefoni sa svojom glasnom muzikom unesu nemir u tihu atmosferu ambijenta u prirodi.
  5. I na kraju da podsetim da mladi treba svoje drugarske odnose da neguju, da uvek budu spremni da jedni drugima pomognu, naročito kada primete da njihov drug ili drugarica, koji su labilniji ili povodljiviji od ostalih, pođu krivim putem (posebna je opasnot alkoholizam ili po posledicama strašna upotreba droga). Drugarstvo nikada ne treba da isključi priznavanje autoriteta onih koji su sposobniji, snažniji i talentovaniji od ostalih.

Izvor

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

anya

Avatar photo
Veliko dete.U pmsu jednom mesečno 30 dana ( za one koji su se pitali da li izlazim iz njega).Hejter kategorija A šablon zašto belo kad može crno.Zavisnik od leptirića u stomaku,hodanja po oblacima i crtanja srcića.Ne voli životno takmičenje,nadmetanje i kopiranje.

SLIČNO

Vezbanje bez tegova

Kako vežbati bez tegova

Hoćete da budete u formi a nećete da plaćate članstvo u teretani? Postoji mnogo načina …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *