Kako napraviti akvarijum

Kako napraviti akvarijumRibice su vrlo zahvalni kućni ljubimci i zato bi bilo da im znate napraviti akvarijum. One mogu biti zabavne i relaksirajuće istovremeno. Ne morate da ih izvodite u šetnju, da ih kupate ili četkate. U većini pet shopova ćete naići na akvarijume raznih veličina i oblika, ali, ukoliko ste spremni da se potrudite kako bi napravili jedan sopstvenim rukama, evo šta trebate da uradite.

Kako napraviti akvarijum?

  1. Pre svega, morate da znate da li želite slanu ili slatku vodu u vašem akvarijumu. Akvarijume je lakše održavati ako su napunjeni slatkom vodom, međutim slana voda ih može učiniti egzotičnijim i šarenijim.
  2. Odredite veličinu koju želite. Možete naći akvarijume sa kapacitetom od 5 ili 100 litara vode. Naravno, ovde morate uzeti u obzir prostor u sobi koji ste odvojili za akvarijum. Budite sigurni da vam polica ili pod mogu izaći na kraj sa težinom odabranog akvarijuma. Takođe, ukoliko živite u stanu u zgradi, povedite računa o tome da će se ostali stanari zgrade složiti sa vašom odlukom da u stan ubacite akvarijum određenih dimenzija i kapaciteta. Neki od njih mogu imati nešto protiv jer se plaše eventualnih poplava u slučaju da se akvarijum razbije.
  3. Posetite pet shop i kupite akvarijum koji zadovoljava određene specifikacije. Takođe možete kupiti i propratne stvari koje će vam pored akvarijuma trebati: pumpu za vodu, lopaticu, biljke i filter. U većini slučajeva su ove stvari sastavni deo paketa, ali u tom slučaju su slabijeg kvaliteta. Ne kupujte još vaše ribice. Ovo je veoma bitno. Sačekajte dok ne instalirate akvarijum u vašoj kući i dok se ne uverite da filter funkcioniše kako treba. Iz zaista dobrog ličnog iskustva sa online pet shop-om, preporučujem vam da slobodno sve naručite od njih. Zaista imaju sve iz domena akvaristike, od akvarijuma, preko pumpi i raspršivača pa sve do hrane za ribice.
  4. Prilikom postavljanja akvarijuma, osigurajte ga i uverite se da stoji stabilno. Obezbedite čvrstu osnovu na kojoj će stajati.
  5. Napunite akvarijum vodom, i uključite pumpu. Idealno bi bilo kada bi vodu filtrirali nekih 48 sati, ali ukoliko ste u mogućnosti, filtrirajte je i duže od toga.
  6. Sada možete kupiti ribice. Ubacite ih u akvarijum. Ostavite ih u kesici u kojoj ste ih kupili barem 10 minuta kako bi mogle da se naviknu na novo okruženje i temperaturu vode. Onda ih pustite iz kesice i gledajte kako plivaju.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jovan Spasojević

Avatar photo
Obožavam da istražujem i dolazim do novih saznanja. Jako mi se dopada vaš sajt. Pokušaću i ja da doprinesem neki savetima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *