Kako čuvati akvarijumskog soma

Akvarijumski som je popularna vrsta ribeKako čuvati akvarijumskog soma i možemo je naći u akvarijumima mnogih ljubitelja ribe, zbog toga što one jedu prljavštinu i postaju veoma atraktivne i hiperaktivne dok rastu i dostižu svoj puni potencijal. Uz veliki broj različitih vrsta, cory som je dobio na popularnosti i može se naći u velikom broju akvarijuma zbog svoje male cene, lakog održavanja i lakoće uzgajanja. Evo nekoliko koraka za uzgajanje vaših ribica u akvarijumu, bez razlike koja su vrsta:

1) Vodeno stanište. Ribe najviše vole neutralno vodeno stanište. Možete ih čuvati u alkalnoj ili kiselkastoj vodi, ali, ukoliko zaista želite da imaju sve pogodnosti, obezbedićete im život u neutralnoj vodi.

2) Temperatura. Ribe u akvarijumu vole hladnu vodu, što vam omogućava da ih kombinujete sa ribama koje su sposobne da prežive u relativno hladnim vodama.

3) Hranjenje. Jedu sve od pahuljica do ribljih loptica, što ih čini najboljim izborom za pragmatične vlasnike ribe. Jednostavno ih možete ostaviti same sa sobom, i hraniće se svačim u akvarijumu što se može okarakterisati kao hrana za ribe.

4) Raznovrsnost okoline. Obezbediti ribi mesta koja može istraživati i po kojima može slobodno plivati.

5) Osvetljenje. Ribe u akvarijumu najčešće ne podnose jaku svetlost. Obezbedite im mesta u kojima se mogu sakriti s vremena na vreme. Tamna mesta kao što su mesta iza kamena i mesta sa generalno malom količinom svetlosti su omiljena mesta ribica u akvarijumu.

6) Problemi sa prostorom. Ribice u akvarijumu zaista mogu mnogo da narastu, tako da im valja obezbediti dovoljno prostora. Zaobiđite zagušenje pravilnom raspodelom vaših akvarijumskih ljubimaca. Ukoliko možete to sebi da priuštite, obezbedite poseban prostor za akvarijumskog soma. Ako vašu ribicu lišite dovoljnog prostora, one će postati agresivne i počeće da love sitnije ribe u akvarijumu.

7) Kompatibilnost. Dobra stvar u vezi sa ribicama u akvarijumu je to što one nisu u osnovi agresivne osim ukoliko ih druge ribice ne isprovociraju. Osim u slučaju samoodbrane, ribice u akvarijumu su zaista prijateljski raspoložene i mogu da koegzistiraju sa velikim brojem drugih vrsta u istom akvarijumu.

8) Uzgoj. Šljunak je najbolje mesto za mlade ribe da polažu svoja jaja. Samo se potrudite da ne postoji suviše šljunka koji će sprečiti slabije ribe da se razviju. Kada primetite da su vaše ribice nemirne i da se taru jedna o drugu, znaćete da je krajnje vreme da im obezbedite mesto za polaganje jajašaca.

9)Noćne ptice. Isplanirajte da ih hranite noću, jer su ribice tada najaktivnije. Najbolje je mešati ih sa ribicama koje imaju isti biološki sat kako ne bi došlo do problema.

Možete proširiti broj svojih ribica u akvarijumu jednom kada im budete obezbedili zadovoljavajuće uslove za uzgoj, i dovoljno prostora za mlade ribice i njihov neometan razvoj.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jovan Spasojević

Avatar photo
Obožavam da istražujem i dolazim do novih saznanja. Jako mi se dopada vaš sajt. Pokušaću i ja da doprinesem neki savetima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *