Kako raditi vežbe za noge

Vežbe za nogeU ovom članku ćemo vam predstaviti neke najčešće vežbe za noge. Česta greška kod početnika koji kreću u teretanu je da zanemaruju noge i fokusiraju se najviše na vežbe za biceps ili vežbe za grudi.
Rezultat toga je obično smešna figura gde je gore sve tip top a nogice mršave i jadne u odnosu na taj gornji deo tela.
Zato nemojte upasti u tu zamku i nikako nemojte zanemariti vežbe za noge.

U nastavku ćemo vam kroz sliku i tekst predstaviti neke najpopularnije vežbe za noge

Uputstvo

  1. Čučanj:

    Čučanj sa dvorucnim tegom je jedna od najboljih vezbi za noge. Da bi je pravilno izvodili, za pocetak dobro odmerite gde cete uhvatiti sipku, da vam bude ravnomerna i sa jedne i sa druge strane. Noge da vam budu razmaknute malo vise od sirine ramena. Sipku prislonite na vrat i polako se spustajte na dole, sve dok se vasa zadnja loza ne nadje paralelno sa podom. Sada se vratite u pocetni polozaj, i sve ponovite.
  2. Iskorak:

    Pocinjete isto kao kod čučnja, uzmete sipku, prislonite je na gornji deo ledja, iza vrata. Sada iskoraknete napred. Nastavite savijanje noge dok se ne formira ugao od 90 stepeni bas kao na slici. I vracate u pocetnu poziciju.
  3. Nožna extenzija:

    Sprave za noznu extenziju poseduju skoro sve teretane pa se nadam da necete imati problema da je pronadjete. Pocinjete tako sto stavite noge ispod valjkastih jastucica. Stavite ruke na rucke sa strane koje se nalaze na masini da bi imali kontrolu nad pokretima. Drzite noge ravno i podizite tezinu na gore. Zadrzite polozaj nogu pri vrhu da bi se pojacala efikasnost vezbe. Sada se vratite na pocetni polozaj, i sve ponovite.
  4. Potisak nogama:

    Postavite noge tako da vam budu u sirini ramena. Ruke postavite na drske da bi imali bolju koordinaciju pokreta.
    Sprava je zakocena, pa je laganim pokretom osposobite za rad i lagano savijajte noge u kolenima dok se ne obrazuje ugao od 90 stepeni kao na slici. Zatim ispravljate noge u pocetni polozaj i sve ponovite.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Od stvari će vam trebati: ,

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Milan Katović

Avatar photo
Mislim da je najvažnije za svakog rekreativca ili sportistu da pravilno radi vežbe. Pokušaću da svojim savetima pomognem drugima u tome.

SLIČNO

Veliki tricepsi

Kako do velikih tricepsa

Musculus triceps barchi ili troglavi mišić nadlakta koga čine spoljašnja, unutrašnja i duga glava. Nalazi …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *