Kakopedija > Umetnost i kultura > Bonton > Kako se ponašati u bioskopu

Kako se ponašati u bioskopu

Želite da znate kako je po bontonu pravilno ponašanje u bioskopu i pozorištu? Bravo! Uvek nam je drago da se naši građani interesuju za kulturno ponašanje i lepe manire. Zato ćemo vam u tekstu koji sledi napisati po bontonu kako se ponašati u bioskopu.

Za odlazak u bioskop nije neophodna neka svečanija varijanta, već se možete obući kežual u nekoj laganoj varijanti koja vama najvište odgovara. Potrudite se da nikada ne kasnite na projekciju filma i da bar 10-15 minuta ranije zauzmete vaša mesta da ne bi kasnije pravili gužvu. Ako se desi nešto neplanirano i nešto vam iskrsne pa zakasnite par minuta, obavezno budite tihi kada ulazite u salu, da ne ometate druge gledaoce. Takođe, brzo nađite svoje mesto i sedite. Pri tome vodite računa da nikoga ne zgazite dok prolazite, i izvinite se svakom koga budete podizali da bi prošli.

Nije lepo raširiti se previše i zauzeti oba naslona za ruku. Uvek ostavite mesta i za gledaoca do vas da može tu spustiti ruku ako to želi. Za vreme projekcije filma nekulturno je pričati na glas. U slučaju da imate nešto da kažete osobi sa kojom ste došli učinite to tiho i tako da nikoga ne ometate u praćenju filma.

Ako sa sobom u bioskop vodite dete ili više dece obavezno razmislite o tome dali će ona moći da budu mirna dok se film ne završi i smislite načine kako da to postignete. Takođe, vodite računa i o tome da tematika filma odgovara vašoj deci da ne bi bilo neprijatnih situacija za vreme projekcije. Razmišljajte to na vreme, pre nego što odete u bioskopsku salu, da bi vaša deca bila mirna i da nikoga ne ometate.

Nekulturno je bacanje semenki , kokica i ostalih grickalica po sali. Takođe, nije lepo ni bučno grickanje i ometanje drugih gledaoca.

U bioskopu je zabranjeno pušenje i konzumiranje alkohola, ako imate potrebu za tim, onda to činite pre ili posle filma, za vreme nikako.

Nije teško biti fin…i lepo se ponašati :)

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Sponzorisani članci

loading...

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 8, prosek: 4,00

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.
Mile Jovančić
Profesor muzičke kulture, ali sam svestran i volim da pomažem ljudima. Nadam se da će vam se svideti moji tekstovi.

SLIČNO

bonton u autobusu

Kako se ponašati u autobusu

Bez obzira na to kako putujemo, automobilom, busom, vozom, avionom ili brodom, ne smemo nikada …

Ostavite odgovor