Kako se ponašati u bioskopu

Želite da znate kako je po bontonu pravilno ponašanje u bioskopu i pozorištu? Bravo! Uvek nam je drago da se naši građani interesuju za kulturno ponašanje i lepe manire. Zato ćemo vam u tekstu koji sledi napisati po bontonu kako se ponašati u bioskopu.

Za odlazak u bioskop nije neophodna neka svečanija varijanta, već se možete obući kežual u nekoj laganoj varijanti koja vama najvište odgovara. Potrudite se da nikada ne kasnite na projekciju filma i da bar 10-15 minuta ranije zauzmete vaša mesta da ne bi kasnije pravili gužvu. Ako se desi nešto neplanirano i nešto vam iskrsne pa zakasnite par minuta, obavezno budite tihi kada ulazite u salu, da ne ometate druge gledaoce. Takođe, brzo nađite svoje mesto i sedite. Pri tome vodite računa da nikoga ne zgazite dok prolazite, i izvinite se svakom koga budete podizali da bi prošli.

Nije lepo raširiti se previše i zauzeti oba naslona za ruku. Uvek ostavite mesta i za gledaoca do vas da može tu spustiti ruku ako to želi. Za vreme projekcije filma nekulturno je pričati na glas. U slučaju da imate nešto da kažete osobi sa kojom ste došli učinite to tiho i tako da nikoga ne ometate u praćenju filma.

Ako sa sobom u bioskop vodite dete ili više dece obavezno razmislite o tome dali će ona moći da budu mirna dok se film ne završi i smislite načine kako da to postignete. Takođe, vodite računa i o tome da tematika filma odgovara vašoj deci da ne bi bilo neprijatnih situacija za vreme projekcije. Razmišljajte to na vreme, pre nego što odete u bioskopsku salu, da bi vaša deca bila mirna i da nikoga ne ometate.

Nekulturno je bacanje semenki , kokica i ostalih grickalica po sali. Takođe, nije lepo ni bučno grickanje i ometanje drugih gledaoca.

U bioskopu je zabranjeno pušenje i konzumiranje alkohola, ako imate potrebu za tim, onda to činite pre ili posle filma, za vreme nikako.

Nije teško biti fin…i lepo se ponašati :)

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mile Jovančić

Avatar photo
Profesor muzičke kulture, ali sam svestran i volim da pomažem ljudima. Nadam se da će vam se svideti moji tekstovi.

SLIČNO

bonton u autobusu

Kako se ponašati u autobusu

Bez obzira na to kako putujemo, automobilom, busom, vozom, avionom ili brodom, ne smemo nikada …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *