Kako se ponašati u autobusu

Kako se ponašati u autobusuSve je više gužve u autobusima i sve veći broj ljudi koristi to prevozno sredstvo pa je red da znamo i neka pravila ponašanja u istom. Naravno, vi ih se ne morate striktno pridržavati ali bilo bi lepo da ih znate i da se trudite da ih što više poštujete zarad kulturnije nacije, zarad građenja lepših manira.

Prilikom svakog ulaska u autobus uvek dajte prednost trudnicama, maloj deci, majkama sa decom, invalidima i nekim posebno starim i iznemoglim osobama. Takvim osobama, naročito trudnicama ustupajte mesto u busu. Ne gurajte se i budite pažljivi jedni prema drugima. Poštujte to pravilo, a ako neko bude bezobrziran i bezobrazan prema vama na kulturan način mu stavite do znanja da to nije lepo i da ne želite to da tolerišete.

Otpatke nikako ne bacajte ni kroz prozor a ni na pod.
Ako nosite neke torbe ili kese trudite se da ih smestite tako da nikome od putnika ne smetaju, kao i da ne smetaju pri prolazu.

Jako je nepristojno upuštati se u svađu i prepirku sa vozačem, kondukterom ili nekim od putnika. Ako vam nešto nije po volji i imate osećaj da ste oštećeni trudite se da to rešite na miran i kulturan način. Svađom, psovkama i galamom malo ćete šta postići. Nepravdu i bahato ponašanje ćete sretati na svakom koraku s’toga se trudite da takve situacije rešavate na što mirniji i kulturniji način i da imate čelične živce.

Ako ste u autobusu sa malim detetom, trudite se da ono svojim prisustvom ne ometa nikoga od putnika.

I da za kraj ovog teksta napomenemo još i ono što se podrazumeva već a to je da je pušenje u autobusu strogo zabranjeno, kako putnicima, tako i voznom osoblju.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jovan Spasojević

Avatar photo
Obožavam da istražujem i dolazim do novih saznanja. Jako mi se dopada vaš sajt. Pokušaću i ja da doprinesem neki savetima.

SLIČNO

bonton u autobusu

Kako se ponašati u autobusu

Bez obzira na to kako putujemo, automobilom, busom, vozom, avionom ili brodom, ne smemo nikada …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *