Kakopedija > Umetnost i kultura > Bonton > Kako se ponašati u autobusu

Kako se ponašati u autobusu

Kako se ponašati u autobusuSve je više gužve u autobusima i sve veći broj ljudi koristi to prevozno sredstvo pa je red da znamo i neka pravila ponašanja u istom. Naravno, vi ih se ne morate striktno pridržavati ali bilo bi lepo da ih znate i da se trudite da ih što više poštujete zarad kulturnije nacije, zarad građenja lepših manira.

Prilikom svakog ulaska u autobus uvek dajte prednost trudnicama, maloj deci, majkama sa decom, invalidima i nekim posebno starim i iznemoglim osobama. Takvim osobama, naročito trudnicama ustupajte mesto u busu. Ne gurajte se i budite pažljivi jedni prema drugima. Poštujte to pravilo, a ako neko bude bezobrziran i bezobrazan prema vama na kulturan način mu stavite do znanja da to nije lepo i da ne želite to da tolerišete.

Otpatke nikako ne bacajte ni kroz prozor a ni na pod.
Ako nosite neke torbe ili kese trudite se da ih smestite tako da nikome od putnika ne smetaju, kao i da ne smetaju pri prolazu.

Jako je nepristojno upuštati se u svađu i prepirku sa vozačem, kondukterom ili nekim od putnika. Ako vam nešto nije po volji i imate osećaj da ste oštećeni trudite se da to rešite na miran i kulturan način. Svađom, psovkama i galamom malo ćete šta postići. Nepravdu i bahato ponašanje ćete sretati na svakom koraku s’toga se trudite da takve situacije rešavate na što mirniji i kulturniji način i da imate čelične živce.

Ako ste u autobusu sa malim detetom, trudite se da ono svojim prisustvom ne ometa nikoga od putnika.

I da za kraj ovog teksta napomenemo još i ono što se podrazumeva već a to je da je pušenje u autobusu strogo zabranjeno, kako putnicima, tako i voznom osoblju.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Sponzorisani članci

loading...

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 13, prosek: 3,69

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.
Jovan Spasojević
Obožavam da istražujem i dolazim do novih saznanja. Jako mi se dopada vaš sajt. Pokušaću i ja da doprinesem neki savetima.

SLIČNO

bonton u autobusu

Kako se ponašati u autobusu

Bez obzira na to kako putujemo, automobilom, busom, vozom, avionom ili brodom, ne smemo nikada …

Ostavite odgovor