Kako podići kredit

Kako podići kreditKredit je određena količina novca koju vam banka daje uz obavezu da taj novac vraća u dogovorenom vremenskom periodu na rate i uz određenu kamatnu stopu koju je ta banka propisala. Zašto podići kredit?
Dizanje kredita je pogodno ako želite investirati u neki projekat, pokrenuti neki sopstveni biznis ili pak vratiti neki bitan dug koji vam predstavlja opterećenje. Budite jako pažljivi prilikom podizanja istog i dobro proučite sva pravila koja prihvatate tom prilikom.

Šta vam je sve potrebno da bi se zadovoljili uslovi za dizanje kredita:

1) Prva i osnovna stvar bez koje se ne može dalje je da imate stalni radni odnos i da ste zaposleni već neki malo duži period. Kredit vam neće odobriti ako ste zaposleni na ugovor i privremeno.

2) Kredit koji želite podići ne sme prelaziti više od 30 % vaših primanja na mesečnom nivou. Na primer ako je vaša plata 40.000 dinara, maximalna mesečna rata za otplatu bi mogla biti 12.000 dinara. Morate biti kreditno sposobni za željenu sumu novca.

3) Obratite pažnju na to da li ste ranije podizali neke kredite i da li ste redovno vršili uplate u dogovorenom roku. To banka takođe može uzeti u obzir i ako ste ranije bili neodgovorni lako vas mogu odbiti upravo iz ovog razloga.

4) U banku u kojoj želite zatražiti podizanje kredita, potrebno je da ponesete sledeća dokumenta: ličnu kartu, dokumenta o stalnom radnom zaposlenju, kao i dokaz o vašim primanjima.

5) I za kraj vam još samo ostaje da sa operaterom u banci dogovorite način kreditiranja i sačekate njihov odgovor da li su vam kredit odobrili ili ne.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jovana Knežević

Avatar photo
Poslovni marketing je moja uža specijalnost. Obožavam da pratim trendove, a u poslednje vreme sam se obrela i u internet marketing-u.

SLIČNO

Sopstveni posao

Kako pokrenuti sopstveni posao

Živimo u zemlji u kojoj je nezaposlenost velika. Mnogi ljudi sede kod kuće, listaju oglase, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *