Kako napisati ostavku

Jedna od najvećih tajnih uspeha jeste da znate kad da promenite posao i krenete dalje. Sa pravom pisanom ostavkom, ovo ćete uraditi sa zadovoljstvom i pri tom ostati u dobrim odnosima sa vašim bivšim poslodavcem.
Kako napisati ostavku

Kako napisati ostavku

 1. Zahvalite se. Oduprite se iskušenju da kažete nešto što ne bi trebalo osim ako ne želite da vas pamte kao nezahvalnog cmizdravka. U stvari, uradite suprotno. Zabeležite pozitivna sećanja na vaš posao. Spomenite kako je on pozitvno uticao na vašu karijeru.
 2. Dajte dovoljan otkazni rok. Učtivo je da vašem poslodavcu date dovoljno vremena da popuni vaše mesto. Ako je vaš posao komplikovan, vašem poslodavcu će možda trebati više vremena za obučavanje vaše zamene. Neka otkazni rok bude minimum dve nedelje.
 3. Ostanite profesionalni. Pokažite poštovanje i uljudnost. Ne koristite emotivne ili sporne izraze u vašem pismu. Vi ste profesionalac i dajte otkaz kao profesionalac.
 4. Koristite „sendvič tehniku“ u kojoj loše vesti zbog vašeg odlaska ublažavate pozitivnim izjavama. Uvek počnite pismo pasusom koji odiše pozitivnim stavom.
 5. Napišite ostavku na sredini pisma.
 6. Završite pismo u pozitivnom tonu.
 7. Primer kratkog pisma ostavke

  (Ime poslodavca)

  Bila mi je čast raditi za Vašu firmu tokom poslednje dve godine. Ovo pismo neka posluži kao otkazni rok u trajanju od dve nedelje. Moj poslednji radni dan u Vašoj firmi je 2.april, 2011.Uvek ću Vam biti zahvalan na praktičnim lekcijama i dragocenom iskustvu koje sam sakupio dobio radeći za Vas.

  Sa poštovanjem,
  (Vaše ime i prezime)

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jovana Knežević

Avatar photo
Poslovni marketing je moja uža specijalnost. Obožavam da pratim trendove, a u poslednje vreme sam se obrela i u internet marketing-u.

SLIČNO

neverbalna komunikacija

Kako neverbalno komuniciramo

Svaki put kad nekome uputimo verbalnu poruku, uputimo i neverbalnu. Sve što kažemo propraćeno je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *