Kako napisati rep pesmu

Želite da napišete tekst za rep pesmu? Nemate mnogo iskustva i treba vam pomoć? Onda je ovo upravo članak za vas! Naučite kako da svoj tekst napravite zanimljivim, originalnim i kvalitetnim, u samo nekoliko koraka.

Kako napisati rep pesmu

  1. Pisanje teksta za rep pesmu je kao pisanje poezije. Kada pišete tekst, obratite pažnju na sledeće: tekst (sadržaj), flou (dikcija), umetnost (kreativnost).
  2. Tekst. Nakon što ste se odlučili za temu, razmislite tačno o čemu želite da repujete. Prvo, napravite listu svega što želite da kažete. Ako vam je teško da dođete do reči koje se rimuju, postoji dosta besplatnih foruma na internetu gde možete potražiti pomoć. Poradite na tome da sve što se rimuje ima smisla i da je bitno za temu (zapamtite ovo). Šta ćete reći u prvih deset sekundi svog teksta može da odredi da li će, ili ne, neko da odluči da nastavi sa slušanjem. Tako da je vaša uvodna reč od velikog značaja. Englezi to zovu „Attention grabber“, tj. „Kradljivac pažnje“.
  3. Flou (tok). Veoma bitna stavka je „beat“ (izgovara se bit) tj. matrica, deo pesme bez glasa, dakle, samo melodija. Morate pronaći onaj koji najviše odgovara dužini stiha i temi. Pratite ritam i bukvalno se stopite sa njim. Uvek postoji više nego 1 način da steknete tok na određenom ritmu, tako da izaberite tempo kojim ste zadovoljni. Pokušajte da se ton podudara sa bitom. Ako slušate više instrumentala, svaki će vam pružiti različite vibracije i osećaj, tako da treba odabrati onaj koji, po vama, najviše odgovara. Ne pokušavajte da pišete ljubavni tekst na bitu koji jasno ispušta jezgrovite vibracije i osećaj (i obratno). Na primer: Eminemov tok je uvek na poenti, poslušajte njegove pesme „Till I Collapse“ i „Lose Yourself“. To gotovo izgleda kao da su bit i tekst izgrađeni jedno za drugo – tj. flou.
  4. Umetnost. Ovo je mesto gde možete odvojiti jednog tipičnog repera od liričkog genija. Svako može da rimuje, ali nije svako pravi tekstopisac. Poezija u pokretu. Upoznajte se sa ovim književnim uređajima: igra reči – duhovita upotreba reči koja uključuje reč ili frazu koja ima više od jednog mogućeg značenja (odslušajte par pesama Notorius BIG-a i Jay-Z-ja, da biste bolje razumeli ovaj deo). Repovanje je u osnovi govor iz srca koji treba da ide na bit. Treba da bude tečno, vešto i umetnički, i bićete majstor umetnosti.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Teodor Vujičin

SLIČNO

Kako pronaći zadovoljstvo u metal muzici

Dok većina ljudi povezuje metal muziku sa gomilom momaka koji vrište i stvaraju neartikulisane zvuke, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *