Kako se ponašati u zoo vrtu

Ukoliko ste ljubitelji životinja, upoznavanja sa istim, obrazovanja i lepe šetnje sa dragim osobama svakako će vam prvo na pamet pasti poseta zoo vrtu. Iako svi znamo pravila lepog ponašanja ipak treba naglasiti neka kojih se treba strogo pridržavati. Hteli ili ne hteli naše ponašanje drugi primećuju i ocenjuju i često od tog našeg ponašanja zavise i opšti utisci drugih ljudi o nama.
zoo vrt

Kako se ponašati u zoo vrtu

  1. Zoološki vrtovi su obično u velikim gradovima. Tu i tamo, neki veliki prijatelji životinja organizuju uz svoj dom manji zoo vrt koji nastaje najčešće od primeraka kojima je bila potrebna pomoć da prežive, a zatim se razvilo u međusobno prijateljstvo domaćina i životinje. Ovi mali zoo vrtovi kasnije služe za posete putnika, turista, roditelja i dece, da u njima uživaju i upoznaju određene vrste životinja. Zoo vrtovi su smešteni uglavnom u lepo uređenim parkovskim zelenim površinama i služe za razonodu, obrazovanje i ugodan odmor. Osnovno pravilo koga se svaki posetilac mora pridržavati je ne hraniti, ne dirati i ne prilaziti životinjama. Kao što je rizično da one ne budu ozleđene, ne prilazite im jer su neke vrste ne druželjibive i vrlo je moguće da one vas mogu ozlediti. Izuzetno ako je to posebno i objavljeno u samom zoo vrtu, neke vrste životinja posetioci smeju i mogu da hrane ali za svaki slučaj prvo pitajte nekoga ko radi tamo.
  2. Park, zelena oaza je obično lepo uređen, održavan i negovan, mesto za šetnju, odmor i zabavu svih generacija od najmlađih do najstarijih. U sklopu njega idu razni štandovi, trafičice na kojima možete kupiti sladoled, kokice, slatkiše zato kada pojedete nešto ne bacajte na pod već u kantu kojih ima na svakom ćošku. Ukoliko povedete klince ne dozvolite im da trče po zelenoj površini, već samo po stazicama. Mladi vrlo često odmaraju na klupicama, romantično je za prvi sastanak, za poverljiva šaputanja i po koji poljubac ali bez preterivanja.
  3. Pored pristojnog ponašanja, bez buke, psovke i trke u parku je i obaveza svakog deteta, mlade ili starije osobe da čuva parkovske nasede, klupe i vodopade i da ne dozvoli drugima da ih uništavaju.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

anya

Avatar photo
Veliko dete.U pmsu jednom mesečno 30 dana ( za one koji su se pitali da li izlazim iz njega).Hejter kategorija A šablon zašto belo kad može crno.Zavisnik od leptirića u stomaku,hodanja po oblacima i crtanja srcića.Ne voli životno takmičenje,nadmetanje i kopiranje.

SLIČNO

bonton u autobusu

Kako se ponašati u autobusu

Bez obzira na to kako putujemo, automobilom, busom, vozom, avionom ili brodom, ne smemo nikada …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *