Kako socijalne mreže utiču na nas

Socijalne mreže su jako popularne, naročito među omladinom, što ih čini više u trendu, popularnijima. komunikativnijima, takođe bližim različitim sadržajima, fotografijama, muzici,filmovima, igricama što zvuči jako primamljivo. Ali, da li one od nas prave asocijalne lenštine koje sede ispred kompa po ceo dan ili još gore leže u krevetu sa laptopom na stomaku, pitanje je današnjice ili retoričko pitanje za koje je jasno da je odgovor potvrdan.
Socijalne mreze

Kako socijalne mreže utiču na nas

  1. Čovek koji ima puno prijatelja, bogat je čovek. Naravno, ali kad kažemo prijatelja mislimo na one koju su oko nas, koje možemo da vidimo, da čujemo, dodirnemo, osetimo parfem koji nose, zagrlimo i poljubimo a ne na one koji nam lajkuju slike, poukuju nas i šalju virtuelna srca do iznemoglosti. Zbog tih istih tobože koje ni ne poznajemo često zanemarujemo prave iskrene ne javljajući im se na telefon, izbegavajući izlaske i izmišljajući sijaset razloga zašto n, tipa bolesna sam, imam već nešto isplanirano, ajde sutra… Malo sutra. Lepo je steći nova poznanstva, sve što je novo zanimljivije je od starog ali zapitajte se da li je vredno? Drugari iz kompjutera neće moći da vas zagrle kad vam bude najteže.
  2. Najtužnije od svega je to što današnja omladina ne zna stari dobri osećaj kada držimo džojstik i igramo super maria na sega megi ili pištoljče dok pucamo u patkice. Pored toga nemaju ni tu muku od notifikacija, rikvestova koji nam stižu za svakojake glupe igrice na primer na facebooku. Ako slučajno ne prihvatite te rikvestove dolazite do neprijatne situacije da se vaš prijatelj sa druge strane monitora naljuti na vas jer jelte niste mu poslali tokene za slagalicu, ovcu na farmi ili čekić da izgradi svoj sopstveni dvorac, a možda vas čak i izbriše iz prijatelja što će vas sigurno jako povrediti.
  3. Prema istraživanjima za jedan od četiri razvoda razlog je upravo bio facebook. Ukoliko ste u vezi najbolje da ni vi ni vaš partner nemate profile na istom. Ne, za nas, već za našu vezu. Šalu na stranu ali opet moramo biti razumni i obazrivi. Bezazlena dugonoćna dopisivanja, mogu sasvim slučajno da prerastu u platonsku zaljubljenost, što može dovesti čoveka u zabludu da nas više ne voli i ostavi zbog tamo nekog koga nikada nije ni video .Ukoliko ste ljubomorni, posesivni, urlate na svaki lajk koji vaš partner dobije ili uputi, srce, poljubac, opustite se i ne pomišljajte odmah na najgore, jer kakve su vam misli takav vam je i život. Mirno popričajte sa njim o tome, jedno drugom iznesite šta vam smeta, dogovarajte se i trudite se da poštujete dogovore. Ako vaš partner insistira da obrišete profil, ako ga iskreno volite uradite to, nije smak sveta. A vi ćete svakako imati više vremena da uživate u maženju, ljubljenju i dobrom seksu.
  4. Istraživanja sprovedena u Americi su pokazala kako učenici koji nemaju profile na socijalnim mrežama imaju bolje ocene od onih koji ih nemaju. Socijalne mreže stvaraju zavisnost a posledice su alarmantne poput pada koncetracije, produktivnosti, kreativnosti, nedovoljnog spavanja i potpunog otuđenja od drugih ljudi. Sve je više klinaca koji nakon navršenih osam godina požele da naprave facebook nalog jer kako kažu svi ga u razredu imaju samo ja nemam. Roditelji bi takvoj deci morali zabraniti da ovakvu suludu ideju pretoče u delo jer pored toga što će od malena krenuti stopama sajber života umesto da uživa u čarima pravog, vreme je za školu, knjige, učenje i igru lastiša, klikera, žmurki, jurki, između dve vatre ,care care gospodare sa svojim drugarima iz klupa.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

anya

Avatar photo
Veliko dete.U pmsu jednom mesečno 30 dana ( za one koji su se pitali da li izlazim iz njega).Hejter kategorija A šablon zašto belo kad može crno.Zavisnik od leptirića u stomaku,hodanja po oblacima i crtanja srcića.Ne voli životno takmičenje,nadmetanje i kopiranje.

SLIČNO

Kako tumačiti neverbalne signale

Neverbalna komunikacija obično predstavlja višak informacija koje dajemo drugim ljudima ili ih dobijamo od istih. …

3 komentari

  1. Avatar photo

    Trebalo bi da obraćaš pažnju na pismenost u tekstu pre nego što ga pošalješ, pogotovo zato što si alergična na nepismenost. :)

    Što se tiče teksta, pošto si se opisala kao hejter, smatram da si ovim tekstom to i potvrdila. Tačno je sve što si napisala ali po meni suviše je grubo sročeno.

  2. Avatar photo

    Sve što stoji u tekstu jeste tačno, mada to nije potpuna priča o facebook-u koji ima i pozitivnih strana. I lek može da ubije čoveka ako ga pravilno ne koristi. Prava mera jeste najbolja u svemu, pa tako i u korišćenju društvenih mreža. I još nešto, postoji greška u prvoj rečenici 4. koraka, tj. nije logična:
    ˝Istraživanja sprovedena u Americi su pokazala kako učenici koji nemaju profile na socijalnim mrežama imaju bolje ocene od onih koji ih nemaju.˝

  3. Društvene mreže služe za komuniciranje prijatelja,rođaka koji ne žive u našoj blizini.Zamislite da svakodnevno razgovarate telefonom sa bratom koji recimo živi u kanadi,to bi bilo zaista preskupo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *