Kako održavati prijateljstvo

U današnje vreme jako je malo prijatelja, svega nekoliko, na prstima jedne ruke da se nabroje. Ali jako je bitno imati ih jer ma koliko čovek bio bogat bez prijatelja on je siromašan.
prijateljstvo

Kako održavati prijateljstvo

  1. Nikada ne dozvolite da vas drug razočara, prvo dobro promislite da li ste vi baš uvek bili sjajni, ako je odgovor odričan onda pružite drugu šansu .Zašto izgubiti prijatelja koga volite zbog neke gluposti, izrečene stvari u afektu koje su kazane a ne promišljene? Ako kritikujete druge, naučite da budete i samokritični. Lepo je reći u lice sve što vas nervira kod njih ali isto tako saslušati šta njih nervira kod vas i naravno težiti ka promeni. Jer svako prijateljstvo kao i veza mora da se neguje da što duže traje.
  2. Nikada im ne okrećite leđa. Kada su tužni, sami, ostavljeni i treba im rame za plakanje uvek im se sami ponudite. Dođite kod njih na partiju kokica i filmova ili ako ste pri parama izvedite ih u grad da lumpujete do jutra. Ili pak ako im je potreban samo neko da ih sasluša, ćutite i slušajte, dajte savet omakav kakav bi ste vi voleli da dobijete. Stavite se u njihovu poziciju i maksimalno posvetite rešavanju problema.
  3. Nikada nemojte biti ljubomorni na njih, zavideti im što su možda lepše obučeni, atraktivniji, imaju bolji posao, lepšeg dečka, bolje ocene i gledati ih kao konkurenciju. Radujte se tuđem uspehu kao vašem. Nemojte glumatati prijateljstvo, keziti se dok ste sa njima a iza leđa ogovarati samo zato što je bolji neko od vas u nekim segmentima.
  4. Bezuslovno ga volite, pružajte podršku, pomažite u problemima, finansijama i ne očekujte ništa za uzvrat. To je ono tike tike tačke nema više vraćke. Prijatelj će vam svakako vratiti kada vama bude teško i bez vašeg opominjanja. Zaboravite šta ste uradili i vratiće vam se kad se najmanje budete nadali. Zato postoje prijatelji, i u dobru i u zlu. I kad se ima para i kad se nema.
  5. Nikada ali nikada ne zapostavljajte ih zbog svojih veza. To je kobna greška koju većina devojaka pravi. Imate uvek dovoljno vremena da ga uskladite i posvetite se i svom dragom i svojim prijateljima. Dečko dođe pa ode, a oni će uvek biti tu ako ih ne izgubiš zbog eto tako nekog pa posle nemaš kome da kukaš i plačeš na ramenu. Najbolje bi bilo upoznati ih i tako jednom dva puta nedeljno izaći svi zajedno u diskać ukoliko naravno ne naletite na nekog mrguda koji će u startu hejtovati vaše društvo.
  6. Nešto što najviše nervira ljude je ta osobina drugih da nas se sete samo kad im nešto treba. Ne dozvolite da budete vi jedan od takvih i kao savet preporučujem se klonite istih jer to prijatelji nisu.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

anya

Avatar photo
Veliko dete.U pmsu jednom mesečno 30 dana ( za one koji su se pitali da li izlazim iz njega).Hejter kategorija A šablon zašto belo kad može crno.Zavisnik od leptirića u stomaku,hodanja po oblacima i crtanja srcića.Ne voli životno takmičenje,nadmetanje i kopiranje.

SLIČNO

Kako tumačiti neverbalne signale

Neverbalna komunikacija obično predstavlja višak informacija koje dajemo drugim ljudima ili ih dobijamo od istih. …

3 komentari

  1. Avatar photo

    Potpuno isto i ja gledam na prijateljstvo, ali ću morati ovaj tekst da pokaažem i ljudima oko sebe, kako bi shvatili šta je to biti pravi prijatelj!

  2. U prijateljstvu je najvažnije da obe strane daju podjednako,ako vi činite sve za prijatelja,a on ništa za vas onda on nije nikakav prijatelj,ali to ne mora da znači,pre nego što ga sasvim otpišete probajte da razgovarate sa njim.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *