Kakopedija > Umetnost i kultura > Bonton > Kako se ponašati u liftu

Kako se ponašati u liftu

Lift je mali prostor na kome svakodnevno nalećete na komišije, sa kojima proćaskate i kojima se smeškate ukoliko dođe do neke neprijatne situacije. Lepi maniri i ponašanje daće vam samo veliki plus u komšiluku jer znate kako to ide, od jednog do drugog rekla kazala.
lift

Kako se ponašati u liftu

  1. Kada ulazite u lift, nemojte toliko žuriti da ne sačekate osobu koja je na dva tri koraka iza vas a koja takođe želi da uđe u lift. Sačekajte je i ponudite da uđe. Muškarac propušta ženu, a mlađi starije osobe, zatim pridrži vrata i pritisne dugme na tabli sa označenim spratovima. Ako se u liftu nalazi sa nepoznatom ženom, prethodno je pita do kog sprata ona želi.
  2. Po pravilu u liftu se nikada ne puši. Ako ste do lifta došli sa upaljenom cigaretom, obavezno je morate ugasiti pre ulaska.
  3. Neugodna situacija može nastati ako je lift preopterećen i ne može da primi sve ljude. Ako idemo službeno i žuri nam se, onda ćemo ući u lift po redosledu kako smo i stigli pred lift. Ako smo došli u društvu sa ženskom osobom, njoj ćemo dati prednost i pričekati povratak lifta ako je gužva. No, to ne treba činiti ako je broj ljudi koji čekaju lift veći nego što lift može da primi. U tom slučaju ulazite pre žena ako ste pre došli.
  4. Pre nego što uđete u lift, sačekajte da prvo izađu oni koji su već bili u njemu, pa tek onda uđite. U svakom slučaju, ulazeći u lift ne treba se gurati, to je pojava koju treba osuditi ne samo kada je u pitanju lift nego i svako drugo javno mesto.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Sponzorisani članci

loading...

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 20, prosek: 3,65

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.
anya
Veliko dete.U pmsu jednom mesečno 30 dana ( za one koji su se pitali da li izlazim iz njega).Hejter kategorija A šablon zašto belo kad može crno.Zavisnik od leptirića u stomaku,hodanja po oblacima i crtanja srcića.Ne voli životno takmičenje,nadmetanje i kopiranje.

SLIČNO

bonton u autobusu

Kako se ponašati u autobusu

Bez obzira na to kako putujemo, automobilom, busom, vozom, avionom ili brodom, ne smemo nikada …

Ostavite odgovor