Kako ostati prijatelj sa bivšim

Kao što generalno postoje dva suprotna stanovišta o tome da li muškarac i žena mogu biti samo prijatelji, tako postoje i suprotni stavovi po pitanju da li je moguće ostati prijatelj sa bivšim/bivšom. Ako je nemoguće naći kompromisno rešenje, dobro je bar da znamo šta se od nas na kraju veze očekuje.
Bivsi

Kako ostati prijatelj sa bivšim

  1. Bilo je situacija kada ste pognute glave prošli pored bivšeg partnera koji se pravio da vas ne poznaje. Osetili ste se posramljeno. Ovo je sigurno mnogo bolelo ukoliko niste čak ni krivi što se ta veza završila. Pitali ste se čime ste zaslužuli takvo ponašanje i verovatno pokušali da saznate zašto je bivši partner toliko ljut. Zar ne može bar da vas ispoštuje kao ljudsko biće i makar procedi jedno „zdravo“?
  2. U većini slučajeva, uzalud se pitate i brinete. Osoba jednostavno tako funkcioniše, ruši sve mostove za sobom. Neki ljudi se tako postavljaju da bi i sami lakše preboleli kraj, a drugi iz principa. Smatraju da su ljubav i prijateljstvo mnogo različiti i trude se da to ne mešaju. Takođe, ima slučajeva da je osoba, mada ne deluje tako, previše sujetna i ne oprašta to što ste je ostavili ili što se niste dovoljno borili za nju dok je trebalo. Na kraju, ima i onih koji će pogaziti svaku uspomenu na vas samo zato da njihove sadašnje, buduće, pa čak i potencijalne veze ni malo ne trpe zbog vas.
  3. Da ste ranije bili obavešteni da sa tom osobom nema prijateljstva posle ljubavi, možda biste joj od početka bili samo prijatelj.
  4. Ubuduće razgovarajte otvoreno o tome pre nego što započnete vezu.
  5. Ako se vaši stavovi razlikuju, iznesite svoje argumente, ali ne očekujte da ih osoba prihvati.
  6. Ako ipak dođete u neprijatnu situaciju po završetku veze, kontaktirajte bivšu ljubav jednom u cilju razjašnjenja situacije. Ovaj razgovor bi trebalo ili da vas pomiri, ili da vam otvori oči da uvidite koliko malo ste joj značili.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

makemyday

Avatar photo
Olovka piše srcem!

SLIČNO

Kako tumačiti neverbalne signale

Neverbalna komunikacija obično predstavlja višak informacija koje dajemo drugim ljudima ili ih dobijamo od istih. …

Jedan komentar

  1. Bez obzira ko je završio vezu,ljudska pristojnost treba da ostane na zavidnom nivou.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *