Kako odabrati kućnog ljubimca

Usamljeni ste i treba vam „životni saputnik“ koji vas neće opterećivati ljudksim manama? Ako je tako, zapitajte se da li zaista volite životinje. Naprotiv, imate veliku porodicu želite da obradujete najmlađe? Ako je ovo slučaj zapitajte se ko će mu biti gazda i ko preuzima odgovornost za novog člana porodice.

Kako odabrati kućnog ljubimca

Kada su u pitanju veće životinje, najčešći su izbor pas ili mačka, ali za šta se odlučiti?

Većina ljudi obožava pse, dok su oni koji vole mačke odmah iza njih. Isto tako, psi su teži za održavanje od mačaka. Psa treba redovno izvoditi u šetnje, a ako to nema ko da radi odmah odustanite od ideje da kupite psa. S mačkama je lakše kada su fiziološke potrebe u pitanju, dovoljna vam je obična kutija koju ćete redovno da čistite. Psi se vezuju za članove porodica, pa su u stanju da uzvrate ljubav koju im pružate dok se mačke vezuju za kuću i smatra se da su više „koristoljubive“ nego što ćete im zaista prirasti k srcu, tako će se mačke maziti sa vama samo onoliko koliko njima to odgovara.

Kod manjih životinja kao najčešća alternativa su ribice, hrčak ili kanarinac.
Za ove kućne ljubimce porodica se odlučuje zbog nemogućnosti održavanja psa ili mačke, tako da se za ribice, kanarinca ili hrčka opredeljuju kako bi zadovoljili želju mališana i smanjili sebi obavezu koja bi im bila nametnuta kupovinom psa ili mačke. Male životinje žive u ograničenom prostoru, pa je jedina obaveza gazde da im redovno čisti boravište. Za decu „posedovanje“ ovih životinjica predstavlja zadovoljstvo i rado se igraju sa njima.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dragana Đajić

Avatar photo
If you want it, U can catch it.:)

SLIČNO

Kako se pripremiti za kucnog ljubimca

Kako se pripremiti za kućnog ljubimca

Pre nego što se odlučite za kućnog ljubimca, morate biti svesni sledećih činjenica: – Ljubimac …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *