Kako postati Game Art dizajner

U proteklih dvadesetak godina, igre su evoluirale od relativno jednostavnih, dvodimenzionalnih, reprezentacija na ekranu u kompleksne trodimenzionalne svetove u kojima karakteri izgledaju kao da će svakog časa iskočiti iz ekrana. Zajedno sa kompleksnijom grafikom, posao game art dizajnera je postao komplikovaniji. Game art dizajneri se bave konceptualnim dizajnom, 2D animiranjem, 3D animiranjem, dizajnom tekstura itd. Biće potrebno da u potpunosti razumete svaku od navedenih grana art dizajna ne bi li ste bili u mogućnosti da odaberete oblast u kojoj ćete se specijalizovati. Pročitajte naredne instrukcije kako biste saznali kako da postanete game art dizajner.
Game art dizajner

Kako postati Game Art dizajner

  1. Naučite što više o animaciji i dizajniranju karaktera u video igrama. Ovo uključuje istraživanje kojim ćete obuhvatiti evoluciju animiranih karaktera počevši od prvih Diznijevih crtanih filmova pa sve do Manga, Anime, modernih igara i drugih savremenih formi umetničkog izražavanja. Vrlo je bitno da u potpunosti razumete način na koji su se razvijale tehnike animiranja.
    Crtajte neiscrpno. Najbolji način da postanete dobri u crtanju je da crtate kada god imate slobodnog vremena. Možete se upisati na časove u lokalnoj umetničkoj školi ili potražiti lekcije preko Interneta. Takođe, dobra ideja je i da proučavate anatomiju kako biste razumeli osnove kretanja karaktera koje kreirate. Dakle, čitanje, posmatranje i vežbanje.
  2. Steknite zvanje, diplomu iz oblasti koja je vezana za video igre. Postoje smerovi na državnim univerzitetima, kao što je grafički dizajn, koji će vam pružiti potrebno znanje. Možete pronaći i privatne škole koje vam na kraju kursa obezbeđuju sertifikat. Ovaj korak je možda i najbitniji. Ako ćete kasnije tražiti posao u ovoj oblasti poželjno bi bilo da imate diplomu.
  3. Izučavajte računarsku grafiku. Adobe Photoshop i Adobe Illustrator predstavljaju esencijalne 2D programe za razvoj karaktera, dok su Maya i 3D Max najpopularniji programi za 3D modelovanje. Rad sa programima možete savladati gledanjem video tutorijala ili čitanjem knjiga kojih ima dosta na Internetu.
  4. Odlučite koja vam oblast game art dizajna najviše odgovara. Konceptualni dizajner smišlja originalne ideje i okruženja za karaktere. 2D animator koristi skice konceptualnog dizajnera i na osnovu njih vrši 2D animiranje. 3D animator ide korak dalje i kreira 3D animacije. Dizajner tekstura kreira sve teksture koje se koriste u igri, od kose na glavi karaktera do krljušti morske nemani.
  5. Izaberite vašu specijalnost i kreirajte portfolio vaših najboljih radova. Portfolio bi trebalo da sadrži više različitih tipova dizajna, mnogobrojne kreacije i, ako je to moguće, demonstraciju načina na koji bi oni funkcionisali u video igri. Možete sačuvati vaše fajlove na DVD disku ili na vašem sajtu, bitno je samo da ih imate spremne u slučaju da vas kontaktira poslodavac.
  6. Volontirajte u nekom od studija koji se bavi animacijom. Ovo će vam omogućiti da naučite čitav proces kreiranja animacija u video igrama, sve od dizajniranja koncepta pa do korisničkog interfejsa.
  7. Aplicirajte za posao u nekom od dostupnih studija koji se bavi izradom video igara. Postoji mnogo nezavisnih timova koji se bave razvijanjem igara za različite platforme. Svaki studio mora imati game art dizajnere a ne postoji veliki broj ljudi koji se bavi tim poslom. To znači da, pod uslovom da ste savladali bar osnovnim tehnikama iz izabrane oblasti, nećete imati mnogo poteškoća prilikom zaposlenja.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jasmin Pavlovic

Avatar photo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *