Kako ukloniti neprijatne mirise u kući ili stanu

Kaže se da nam izgled kuće mnogo govori o ličnosti vlasnika, da je ona ogledalo njegovih sposobnosti i karaktera. S obzirom da je ona na leđima domaćice i da upravo one najbolje znaju koliko vremena utroše na brigu o njoj, sledi nekoliko saveta kako se rešiti neprijatnih mirisa i osvežiti životni prostor.
neprijatan miris

Kako ukloniti neprijatne mirise

  1. Ako vam je u sobi sedelo neko veće društvo pušača, soba će vam dugo mirisati na duvan. Nepušačima je neugodan ovaj miris i da biste ga odstranili iz sobe treba preko noći ostavti u sobi 2-3 vlažna peškira ili neku poveću krpu.
  2. Ako se u nameštaju (ormarima, stolu, fiokama…) oseća kakav neugodan miris, takav nameštaj treba iznutra dobro prebrisati krpom natopljenom rastvorom hipermangana.
  3. Da iz kuhinje odstranite težak miris kupusa, kelja ili karfiola ne zaboravite da pri kuvanju ovog povrća stavite u platnenu kesicu tvrd komadić hleba da se kuva zajedno sa povrćem.
  4. Kad primetite da vam je jelo zagorelo skinite odmah šerpu sa šporeta u stavite je sa prevrnutim poklopcem pod česmu i pustite da voda curi preko njega nekih 15ak minuta. Posle ovoga jelo treba presuti u drugi sud i miris na zagorelo se više neće osećati.
  5. Neprijatan miris iz flaše može se ukloniti talogom od kafe. U flašu treba staviti dosta taloga, napuniti vodom i ostaviti nekoliko sati na toplom mestu. Nakon toga dobro isprati flašu i neprijatan miris će nestati.
  6. Miris ribe uklonićete sa ruku ako u vodu za pranje ruku stavite jednu kašičicu rastvora oksižena ili ruke dobro istrljate solju pa potom operete u hladnoj vodi.
  7. Desi se nam salata od krastavaca ima gorak ukus. To često dolazi od krastavaca koji nisu dobro očišćeni, oni su gorki u gornjem, površinskom sloju. Pri sečenju, nož upije svu gorčinu i prenese je na druge delove krastavaca. Zbog toga treba jednim nožem saseći vrh krastavaca a za dalje ljuštenje upotrebiti drugi nož.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dragana Đajić

Avatar photo
If you want it, U can catch it.:)

SLIČNO

limun so soda bikarbona

Kako koristiti ekološka sredstva za čišćenje kuće

Ekološka svest je sve popularnija i svi se trudimo da čuvamo ovu našu zelenu planetu. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *