Kako skinuti farbu za kosu sa odeće

Sve devojke i žene vole da izgledaju lepo, negovano i moderno pa zbog toga često pribegavaju raznoraznim tretmanima. Obično nam se ne sviđa ono što imamo i što nam je priroda dala pa to pokušavamo da promenimo. A najuočljivija promena je, naravno, promena frizure. Danas skoro da i nema osobe lepšeg pola koja nije nikad ofarbala kosu ili se bar šatirala. Iako je preporučljivo ove tretmane izvoditi kod frizera, neretko se ipak žene odlučuju na kućnu varijantu pa uz novu boju kose obično dobiju i fleke od farbe na odeći. U ovom tekstu ćemo dati nekoliko „caka“ za uklanjanje istih.
farba-za-kosu

Kako skinuti farbu za kosu sa odeće

  1. Iako vlada mišljenje da je fleke od farbe za kosu skoro nemoguće ukloniti, postoji nekoliko „fora“ kojima se možemo poslužiti. Kada se desi da farba kane na majicu ili peskir tokom farbanja, pokušajte da uradite sledeće: na ofarbano mesto naprskajte dosta laka za kosu, tako da bude skroz mokro. Ovo bi trebalo da ukloni boju i ostavi samo fleku od laka koja se lako pere običnom vodom. Ako fleku niste uspele da skinete iz prvog puta, isti proces ponovite ponovo. Može se desiti, u zavisnosti od farbe, da fleka ne može u potpunosti da se odstrani, ali će je lak za kosu maksimalno izbledeti.
  2. Još jedan način da uklonite mrlje od farbe za kosu sa odeće je da umazano mesto umočite u sok od limuna i ostavite da odstoji pet minuta. Nakon toga na fleku nanesite nekoliko kapi hladnog mleka i ostavite da deluje nekoliko sati. Preporučljivo je i da tako nakvašena fleka prenoći. Ujutro taj odevni predmet operite na uobičajen način i fleka bi trebalo da nestane.
  3. Ukoliko je uflekana tkanina bela, možete pokušati da skinete mrlju uz pomoć nekog izbeljivača, odnosno odstranjivača boje. On bi trebalo da izbeli tkaninu zajedno sa flekom. Loša strana ovog načina je što se može upotrebljavati isključivo na čisto beloj odeći jer ako pokušate da ovom tehnikom skinete mrlju sa neke odeće u boji, ona će u potpunosti izbledeti.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Sanja Stojkov

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *