Kako staviti ajlajner

U želji da istaknemo oči, upotpunimo šminku ili da naše oči izgledaju zavodljivije, posegnućemo za ajlajnerima. Ajlajneri mogu biti u obliku olovaka koje su deblje ili tanje, u bočicama, mogu se nanositi četkicama različitih oblika i različite debljine.

Pored širokog sprektra proizvođača, načina pakovanja, nijansi ili načina korišćenja uz senke ili maskare, jako čest problem jeste – nanošenje ajlajnera. Problemi se javljaju kada zadrhti ruka, kada je četkica lošija, ali ipak većina žena svedoči da su iskustvo, vežba i opuštena ruka najbolji i najsigurniji načini da se ajlajner stavi sigurno, estetski lepo i na pravi način.

kako staviti ajlajner na oci

Kako staviti ajlajner na spuštene kapke

Ukoliko niste vešti u nanošenju ajlajnera ili ruka podrhtava, pre nanošenja ajlajnera na kapcima označite liniju na koju želite da nanesete ajlajner. Lakše je liniju nacrtati olovkom, a ne četkicom koja je fleksibilnija i mekša.

Ukoliko nanesete ajlajner na kapke, a ipak niste zadovoljni izgledom nanesene linije, kao pomoć u korekciji (a da ipak ne skidate sve sa kapaka) jesu štapići za uši. Potrebno je da vrlo malo ovlažite jednu stranu štapića, a da potom, prelazeći preko kapka, obrišete višak sa linija i nacrtate oblik koji ste zamislili i koji ste želeli.

Kako biste postigli najprirodniji izgled i efekat prilikom korišćenja i stavljanja ajlajnera, najbolje je da pratite oblik trepavica, pa tako liniju nanosite u pravcu luka u kojem su raspoređene trepavice. Prirodan izgled stiče se prirodnim nanošenjem ajlajnera, bez docrtavanja linija koje ne pristaju kapku, oku ili izgledu lica.

Još jedan od načina za nanošenje jeste da prethodno nanesete tačkice ajlajnerom na kapak koje ćete kasnijte ajlajnerom povezati u liniju kapka.

Kako staviti ajlajner kašikom

Verovatno ste se u poslednje vreme susreli sa načinom nanošenja ajlajnera uz pomoć kašičice. Vrh kašičice stavite na najuži deo oka koji se nalazi kod gornjeg dela nosa i polako nanosite ajlajner.

Ukoliko želite da postignete mističnost oka, završetak linije malo podebljajte, pa ćete na taj način postići veći efekat oka. Ukoliko kombinujete i ajlajner i krejon prilikom šminkanja očiju, budite sigurni da je čvrstina olovke odgovarajuća.

Ukoliko se olovka krejona previše mrvi, stavite je u zamrzivač na 10 minuta. Ukoliko je, ipak, olovka previše tvrda i ne ostavlja trag na koži koji je dovoljno jak, vrh olovke otopite uz pomoć upaljača. Ali, pre nego što nanesete na kapak, na koži ruke proverite da li se vrh krejona ohladio.

Kako da linija ajlajnera bude savršeno ravna

Ukoliko želite da linija ajlajnera koju nanosite bude savršeno ravna, koristite vrh vizit karte. Takođe, za osveženje dnevnog izgkeda ajlajnera u večernji, možete na postojeće linije aljlajnera dodati malo šljokica ili sjaja – izgledaće svečanije.

Mesto na kojem se završava nanošenje ajlajnera može biti teže da se odredi, pa tako slobodno pre nego što ga nanesete, stavite tačke na mesta na kojima želite da se završi linija koju ste nacrtali.

Možete koristiti i smeđu boju ajlajnera jer pristaje svima, a može biti lepa zamena crnom ajlajneru – toplija i ,,mirnija“. Kako bi linja koju nanosite ajlajnerom bila ravna, ili ipak na samom kraju pod ravnim uglom malo izdugnuta, slobodno kiristite parče lepljive trake koju ćete zalepiti na kapke.

Pre nego što stavite traku na kapak, lepljivim delom pređite par puta preko kože na ruci, kako bi jačina lepljenja oslabila i kako ne bi povredila kožu kapka niti ga nadražila.

U bolje snabdevenim parfimerijama možete pronaći i stikere koji su u obliku ajlajnera, a njihova upotreba izuzetno je jednostavna. Sve što treba da uradite je da stikere – ajlajnere zalepite na kapke, tačno iznad trepavica čime postižete efekat gotovo isti kao onaj koji biste želeli i sa ajlajnerom.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Nađa L

SLIČNO

oblikovanje obrva

Kako oblikovati obrve

Iako ne predstavlja prvu stvar na vašem licu koju ljudi primete, oblik vaših obrva može …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *