Kako ispraviti kosu

Dosadile su vam lokne ili talasi? Pratite ove korake da biste imali savršeno ravnu kosu!

kako ispraviti kosu

Kako ispraviti kosu posle pranja

  1. Uložite novac u sprej za zaštitu kose od toplote. Ovi sprejovi se prodaju skoro svuda i čine kosu glatkom i mekom. Dok ispravljate kosu peglom, oni je štite od toplote da se ne ošteti. Korišćenje spreja nije obavezno, ali vam kosa onda neće biti tako zdrava i sjajna.
  2. Operite kosu i stavite balsam ili masku, kao što i inače radite. Ispravljanje presom može isušiti vašu kosu, pa bi bilo dobro da koristite masku ili da ostavite balsam da vam stoji nešto duže nego inače. Dobro isperite kosu, i povedite računa o tome da ne ostane ulepljena, ili da vi ne ostanete suviše dugo pod tušem da ne bi isprao svu masku/balsam iz kose.
  3. Koristeći peškir od mikrofibera ili običan peškir pokušajte da pokupite što veću količinu vlažnosti iz kose.
  4. Poprskajte kosu instant regeneratorom koji se ne ispira.
  5. Koristite češalj sa širokim zupcima da razdelite i počešljate kosu. Ako prirodno nemate razdeljak, napravite ga češljem sa tankim zupcima.
  6. Osušite kosu uz pomoć fena. Koristite fen sa produžecima za duvanje, da biste mogli da ga držite bliže kosi i četki
  7. Počešljajte kosu da biste razmrsili što više čvorova. Poprskajte regenerator koji se ne ispira ukoliko ne možete da razmrsite kosu, a zatim pokušajte ponovo da se počešljate.
  8. Gornji sloj kose savijte u punđu.
  9. Podelite donji deo kose u male, tanke pramenove. Za najbolji rezultat napravite pramenove širine 2,5-5 cm, i debljine oko 1-1,5 cm.
  10. Poprskajte sprej za zaštitu kose po pramenovima, a zatim ih počešljajte da biste ih razmrsili. Kosa koja nije umršena će se bolje ispraviti. Sprej za zaštitu od toplote i regenerator koji se ne ispira će takođe biti od pomoći.
  11. Jednom rukom držite pramen, a drugom uzmite peglu (presu) i povlačite je od korena na dole. Držite kosu čvrsto u presi.
  12. Povucite presu niz pramen jednim pokretom. Ako pramen nije potpuno ravan, to je OK, pređite presom još jednom.
  13. Ne mrdajte rukom dok povlačite presom kosu. Ostaće vam horizontalne linije ucrtane u kosi i moraćete da pređete presom još nekoliko puta kroz kosu da biste ih uklonili. Ponovljeno povlačenje kroz kosu da bi se uklonile linije može da je ošteti.
  14. Nemojte da se uzrujavate ako vidite da se para diže od pegle. Njene ploče su veoma vruće, a u kosi može ostati malo vlage od pranja i sprejova. To neće oštetiti vašu kosu. Sve dok ne čujete cvrčanje, ovo neće da vam ošteti kosu.
  15. Nastavite da ispravljate redom pramenove ukrug. Spustite ostatak kose iz punđe, zavežite donji deo, i ispravite novi.
  16. Pregledajte svoje delo u ogledalu da biste bili sigurni da niste propustili neki pramen. Ne zaboravite da prekontrolišete kosu pozadi. Sada je vreme da pređete zaboravljene pramenove ili one delove koji nisu dobro ispali.
  17. Poigrajte se kosom da biste je namestili. Možda ćete morati da pređete presom opet neki deo u drugom pravcu, kako biste ga sklonili s lica ili da biste ga namestili na željeni način.
  18. Nastavite da stilizujete kosu, ali izbegavajte da je prskate vodom ili penom. Voda će naterati vašu kosu da se ponovo uvije ili momentalno ukovrdža.
  19. Razmislite o korišćenju figara za dobijanje nežnih lokni, ili jednostavno nosite ravnu kosu. Koristite sprej protiv vlažnosti ukoliko živite u oblasti velike vlažnosti vazduha. Vaša kosa će biti podložna kovrdžanju zbog vlage u vazduhu.
  20. Stavite malu količinu silikonskih kapi za sjaj kose. Stavite samo nekoliko kapi i istrljajte kosu rukama, a onda prođite prstima kroz nju. Veoma lako možete da preterate sa količinom kapi, pa će vam kosa izgledati grozno.
  21. Nosite uvek kišobran sa sobom. Kiša će uništiti vaš trud oko kose, i ostaviće vas u haosu od kovrdža. Takođe nosite traku za kosu ili rajf u toku leta da biste sprečili da vam se znoji čelo zbog šiški. Ako džogirate ili šetate, možete vezati kosu u konjski rep.
  22. Operite kosu i opet će biti normalna. Ponovite ove korake.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ivana Stamenković

Avatar photo
Jako mi se sviđa ovaj sajt. Volim da pratim modu i trendove. Nadam se da će se još nekom svideti moji saveti.

SLIČNO

oblikovanje obrva

Kako oblikovati obrve

Iako ne predstavlja prvu stvar na vašem licu koju ljudi primete, oblik vaših obrva može …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *