Kako se pravi punđa

Punđe su elegantne i glamurozne frizure koje nikad ne izlaze iz mode. Uvek savršene za svečane događaje kao što su mature i venčanja, punđe su oličenja damskog stila i sofisticiranosti. Sa dolaskom modernog doba, ove frizure su, uz određene korekcije, dobile i svoje modernizovane verzije i kao takve, postale prigodne i za svakodnevne aktivnosti. U ovom tekstu, otkrićemo na koji način se mogu napraviti neke od najlepših punđi.
pundja

Kako napraviti punđu

  1. Elegantna punđa. Ukoliko se spremate za neku svečanost, a nemate vremena da odete kod frizera, elegantnu punđu možete napraviti i sami. Kosu najpre očešljajte pa pokupite gornji sloj kose i pričvrstite ga šnalom da vam ne bi smetao. Preostali deo kose skupite u konjski rep na sredini glave i malo ga natapirajte da biste dobili na volumenu. Zatim, uhvatite rep i uvijte ga ka temenu glave i krajeve repa zakačite šnalicama tik ispod gornjeg sloja kose koji ste na početku sklonili. sada, taj prednji sloj kose raspustite i podelite na tri dela pa jedan po jedan deo natapirajte i prebacite preko već pričvršćene kose. Krajeve pričvrstite ukosnicama.
  2. Francuska punđa. Ovo je jedna od najelegantnijih frizura koje često možemo videti i na svetskim divama i iako deluje vrlo teško za napraviti, možete je napraviti i vi same. Najpre morate odvojiti prednji sloj kose sa temena, a ostatak uhavtite u konjski rep, uvijete ga zakačite ukosnicama ispod temena. Gornji sloj kose sada podelite u pramenove i tapirajte ih pa ih ređajte jedan preko drugog i malo ih pročešljajte da ništa ne bi štrčalo. Sada uhvatite krajeve ovih pramenova i samo njih gurnite ispod uvijenog dela kose da se ne vide. Pričvrstite ih šnalicama.
  3. Niska punđa. Ova elegantna punđa se pravi veoma lako u nekoliko koraka. Napravite razdeljak sa strane i zaližite šiške. Kosu zavežite u rep na potiljku pa čvrsto držeći, obmotajte oko gumice za kosu. Punđu pričvrstite ukosnicama da bi stajala na mestu pa je poprskajte lakom za kosu.
  4. Razbarušena punđa. Ova punđa je idealna za sve prilike, deluje ležerno i opušeno, a veoma lepo i mladalački. Vežite kosu u labav konjski rep pa kosu podelite u više pramenova. Svaki od njih zatim uvijte figarom da biste dobili na volumenu. Svaki pramen zatim pričvrstite ukosnicom oko gumice. Kada ste završili, punđu malo razbarušite prstima pa je naprskajte lakom za kosu da bi stajala na mestu.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Sanja Stojkov

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

2 komentari

  1. Veoma interesantni predlozi…

  2. Ovo je super za sve dame koje vole pundje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *