Kako izbeleti ili izblajhati kosu u platinasto plavu boju

Možda ste baš sada crnka sa gavran crnom bojom kose, ali želite da budete potpuno nova i moderna plavuša. Ovaj članak će vam pomoći da upravo kod kuće postanete ta plavuša.

Pomešajte 2 kašičice izbeljivača za kosu (blanša), hidrogen (9% ili 12 % u zavisnosti koliko vam je kosa tamna). Smesu stavite na kosu, povremeno proveravajte kako blanš deluje, i nakon pola sata detaljno isperite šamponom. Potom nanesite regenerator za kosu.

izbeljivanje kose

Kako izbeleti ili izblajhati kosu

Izbeljivanje ili blajhanje kose je jednostavno. Jeftinije je ako kupujete sastojke odvojeno, a ne u vidu kompleta za blajhanje kose.

  1. Za vreme blajhanja bi trebalo da nosite košulju na raskopčavanje ili komotnu široku majicu koju možete lako skinuti da biste oprali kosu, a da vam blanš ne uništi odeću.
  2. Očešljajte kosu. Pomešajte hemikalije. Stavite rukavice. Mažite jedan po jedan mali tanak pramen kose mešavinom hidrogena i blanša. Možete staviti parče folije ispod svakog pramena kose posebno, namazati ga blanšom, a potom ako želite možete taj pramen kose uviti u foliju. Vodite računa da koristite foliju za profesionalnu upotrebu, a ne aluminujumsku foliju iz prodavnice ili se može desiti da oštetite kosu.
  3. Izbegavajte nanošenje blanša direktno na teme glave. Ako to budete uradili, teme će vam malo brideti ili vas peći.
  4. Kada celu kosu premažete blanšom, možete staviti maramu ili plastičnu kapu za tuširanje, ali je obavezno povremeno skidajte i proveravajte kako blanš reaguje na kosu. U suprotnom, može doći do “hemijskog šišanja” ili veoma ozbiljnog oštećenja vaše kose.
  5. Blanš se drži na kosi do 30 minuta uz obavezno proveravanje hemijske reakcije. Kada vam se učini da je vam je kosa dovoljno svetla, isperite blanš. Dobra je ideja da nakon ispiranja koristite blagi balzam ili pakovanje za kosu.
  6. Problem kod blajhanja kose je taj što se može desiti da ne izblajhate vašu kosu dovoljno i ona dobije narandžaste tonove. Ukoliko niste zadovoljni bojom koju ste dobili blajhanjem, možete napraviti preliv – izmešajte plavu farbu (pepeljastu ili prirodnu plavu nijansu) sa 3% hidrogenom. Nanesite preliv na kosu i držite ga 5-10 minuta pre ispiranja u zavisnosti od toga kako vaša kosa reaguje. Preliv ublažava narandžasti pigment ili žutu boju i čini da vaša kosa izgleda prirodnije.
  7. Ako budete predugo držali blanš na kosi, može se desiti da vam kosa na kraju liči pomalo na slamu i da bude lomljiva i slaba pod prstima. Ako vam se u bilo kom trenutku učini da treba da isperete kosu, ne oklevajte – isperite je
  8. Imajte na umu da hidrogen i blanš u prahu izazivaju hemijsku reakciju. Nakon određenog vremena ove hemikalije prestaće da reaguju i vaša kosa neće više svetleti
  9. Takođe, ako vam je koren taman, a ostatak kose svetlije boje, najpre nanesite blanš na koren, a onda na ostatak. Ako vam je koren svetao ili plav, a ostatak tamnije boje, najpre ofarbajte tamne delove kose.

Stvari koje će vam biti potrebne

Blanš u prahu, Pepeljasto-prirodno plava farba za preliv, Hidrogen (deveto-procentni ili dvanaesto-procentni hidrogen emulzija je tečna kremasta supstanca koja se može kupiti u bočicama), Posuda i četkica za farbanje kose, Fen za kosu, Zaštitne naočare, Šampon za plavu i srebrno-plavu kosu koji je u osnovi ljubičaste boje i tonira vašu kosu, Regenerator ili pakovanje za kosu, Plastična ili staklena posuda za mešanje smese. Upotreba metalne posude nije dozvoljena!, Providna ili bela kesa, Gumene rukavice, Folija (uglavnom se koristi za pramenove), Široka majica bez rukava (uglavnom se preporučuje tanka majica od mekog pamuka. Najbolje je imati jednu majicu koju ćete koristiti samo kada se farbate ili blajhate, tako da je možete koristiti i u budućnosti). Profesionalna kapa za izvlačenje pramenova.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ivana Stamenković

Avatar photo
Jako mi se sviđa ovaj sajt. Volim da pratim modu i trendove. Nadam se da će se još nekom svideti moji saveti.

SLIČNO

oblikovanje obrva

Kako oblikovati obrve

Iako ne predstavlja prvu stvar na vašem licu koju ljudi primete, oblik vaših obrva može …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *