Kako oblikovati obrve

Iako ne predstavlja prvu stvar na vašem licu koju ljudi primete, oblik vaših obrva može poboljšati vaš izgled ističući oblik lica – obrve drže crte lica u ravnoteži i prave lep okvir vašim očima.

Ako imate guste, pune obrve, možda ćete morati da ih čupate pincetom za obrve; ali ako imate tanke i kratke obrve, možda će biti potrebno da ih docrtavate olovkom za obrve. U svakom slučaju, predstavljamo vam način na koji ćete pronaći oblik koji dobro stoji svakom licu.

oblikovanje obrva

Kako oblikovati obrve

  1. Pogledajte se u ogledalo. Uklonite svu šminku sa očiju.
  2. Uzmite neki prav zašiljen predmet kao što je olovka za iscrtavanje obrva ili lenjir koji će vam pomoći da odredite ključne tačke obrva i držite ga vertikalno ispred lica. Poravnajte ga tako da dodiruje spoljni deo nosa i unutrašnji ugao vašeg oka. Ova linija određuje početak vaših obrva. Označite tu tačku olovkom za obrve. Sve ovo ponovite i na drugoj strani lica.
  3. Držite olovku pod uglom tako da se poravna sa spoljašnom ivicom nosa i spoljašnjom ivicom dužice vašeg oka. Veoma je važno da tokom ovog postupka gledate pravo napred – vaše lice i oči bi trebalo da gledaju pravo u ogledalo. Mesto na kome linija preseca vašu obrvu je tačka od koje bi trebalo da krene vrh luka na gornjoj ivici obrve. Označite je olovkom za obrve. Sve ovo ponovite i na drugoj strani lica.
  4. Pomerite olovku i postavite je pod uglom tako da dodiruje spoljašnu ivicu nosa, a u isto vreme prolazi pored spoljašnjeg ugla oka (ali ne i vaših trepavica ako ste srećković i imate dugačke trepavice koje se protežu izvan ivica oka). Na ovaj način ćete odrediti tačku gde treba da se završava vaša obrva. Označite tu tačku olovkom za obrve. Sve ovo ponovite i na drugoj strani lica.
  5. Odredite debljinu vaših obrva na osnovu izraženosti vaših crta lica. Osobe sa gustom kosom i jakim crtama lica treba da nose guste obrve radi usklađenosti. Ako imate nežne crte lica, opredelite se za tanke, fine obrve. Ključna stvar je da održite obrve u ravnoteži sa ostatkom lica. Nežne i tanke obrve na licu sa jakim crtama još više će istaći te crte, dok će guste obrve na licu sa blagim crtama izgledati nadmoćno u odnosu na celo lice.
    • Naravno, ova pravila ne moraju da važe u kulturama pojedinih naroda. U nekim kulturama favorizuje se izgled tankih, dobro doteranih obrva dok kod drugih naroda guste obrve asociraju na mladost.
    • Jake zdrave obrve su trenutno najznačajniji modni trend. Na modnim revijama se mogu videti pune obrve koje su izoštrene na spoljašnom uglu oka.
  6. Prilagodite gustinu i oblik vaših obrva obliku vašeg lica da bi one bile u skladu sa njim:
    • okruglo lice – naglasite luk obrve da biste skrenuli pažnju sa širine lica,
    • izduženo lice – nemojte naglašavati luk obrve; na taj način će vaše lice dobiti horizontalnu dimenziju kako bi se ublažila izduženost lica,
    • oštro, koščato lice – obrve više zaobljenog oblika ublažiće oštre uglove.
  7. Oblikujte vaše obrve čupanjem pomoću pincete ili ih docrtajte i pojačajte olovkom za obrve.
  8. Pročitajte i članke:
    Kako ofarbati obrve
    Kako čupati obrve

Upozorenje

Obratite pažnju na početak i kraj obrve – da li su horizontalno jednake?

  • Kada vam se kraj obrve nalazi primetno iznad početka obrve, izgledaćete pomalo ljutito, skoro besno – što možda i nije baš izgled kome težite (ili ipak jeste?!).
  • Ako imate oči bademastog oblika koje se dižu uvis ka spoljašnim ivicama, onda ćete verovatno imati prirodne obrve koje su na spoljnoj strani više nego na unutrašnjoj. Ako ih docrtavate ili oblikujete, trudite se da vam spoljni deo obrve bude viši nego unutrašnji ne samo da biste pratili prirodnu liniju već i naglasili ovakav oblik oka – možete dobiti smešan izraz lica klovna ako pokušate da spustite spoljašnje krajeve kako bi oni odgovarali unutrašnjem delu (početku) obrve.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ivana Stamenković

Avatar photo
Jako mi se sviđa ovaj sajt. Volim da pratim modu i trendove. Nadam se da će se još nekom svideti moji saveti.

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *