Kako čupati obrve

Pravilno i lepo oblikovane obrve, savršeno ističu oči u prvi plan. Zato je najvažnije pravilo kada se odlučite čupati obrve da ne žurite, jer na ispravku bilo kakve greške, mora se čekati danima, možda čak i nedeljama dok dlačice ponovo izrastu. Savet tinejdžerkama je da prvo čupanje obrva prepuste kozmetičaru, ipak on bolje zna, a za svako sledeće čupanje, samo da prate tu zamišljenu liniju i luk koji je napravila kozmetičarka.

Ako ste ipak odlučile da budete same svoj majstor, nemojte slepo pratiti trendove, prostudirajte svoj oblik lica. Da li je okruglo, srcoliko, trouglasto…i nađite onaj oblik obrva koji bi vam najviše pristajao licu.
Kako-čupati-obrve

1) Okruglo lice. Pravilo je da devojkama koje imaju okruglo lice, pristaje malo viši luk obrva, i da pri krajevima budu samo malo istanjene, što će vizuelno izdužiti celo lice. Ne preterujte sa stanjivanjem obrva, možete postići efekat previše stroge grimase.

2) Usko lice. Osobe sa uskim licem će sklad postići sa ravnijim oblikom obrva. Ovde valja samo malo podići kraj obrva i stanjivati minimalno od polovine ka spolja. To će ujednačiti ‘raspored’ na vašem licu.

3) Srcoliko ili trouglasto lice. Devojke koje imaju srcoliko ili trouglasto lice, sa malom zašiljenom bradom, konture ćete ublažiti ako luk obrva zaoblite.

Svaka modna sezona donosi i nove trendove u oblikovanju obrva. Ove sezone, moderan je ‘natural look’ koji pretpostavlja deblje obrve. Kao što smo već napomenuli, nemojte forsirati nešto što vam ne pristaje, samo da bi bili IN. Ne pokušavajte potpuno promeniti prirodan oblik obrva, samo ga izdefinišite prema licu. Nepisano je pravilo da dužina obrva treba da bude od ivice nozdrva, do dijagonale između te ivice i ivice oka. A što se tiče debljine, kao što je već rečeno, nju ćete odrediti prema obliku lica.

Mnoge devojke izbegavaju da same sebi počupaju obrve, jer se plaše bola. Da bi se izbeglo crvenilo i neprijatan bol, najbolje je obrve čupati posle kupanja, ili umivanja, kad su pore otvorene, pa je folikul dlake mekši i lakše je iščupati je. Pogrešno je shvatanje da će crvenilo splasnuti ukoliko se odmah posla čupanja namaže hidratantna krema, ili bebi puder, to može samo još više iziritirati kožu. Ukoliko se ipak pojavi crvenilo, umijte se hladnom vodom. Dlačice se uvek čupaju u smeru rasta, od unutrašnjosti, ka spoljašnjem delu. Po pravilu, dlačice sa gornje strane se čupaju u mnogo manjoj meri nego one sa kapaka. Takođe, bitno je i da pinceta ne bude tupa, da bi se dlačice lakše uhvatile pri samom korenu.
Međutim, ako ste možda pogrešili u nekoj manjoj meri, takve greščice se mogu ispraviti posebnim olovkama za definisanje i oblikovanje obrva, kojih danas postoji čitava paleta od raznoraznih proizvođača.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ivana Stamenković

Avatar photo
Jako mi se sviđa ovaj sajt. Volim da pratim modu i trendove. Nadam se da će se još nekom svideti moji saveti.

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *