Kako fenirati šiške

Kako fenirati šiškeVrlo je lako i jednostavno fenirati šiške. Bez razlike da li su u pitanju šiške koje su loknaste, kratke, ravne ili dugačke i u pramenovima, svaka od njih zahteva određenu vrstu pažnje. Negujte šiške prateći ovih nekoliko saveta. Proces feniranja šiški je kontinuiran – morate da uradite jedan korak kako bi prešli na drugi.

1) Uverite se da vam je kosa suva ali da su vam šiške još uvek vlažne. Ukoliko su se osušile kao i ostatak kose, ponovo ih namokrite korišćenjem bočice sa vodom.

2) Odvojite šiške od ostatka kose koristeći češalj. Možete čak i vezati ostatak kose kako vam ne bi smetao dok se pozabavite šiškama.

3) Podignite šiške koristeći četku i počnite da ih fenirate dok vam fen radi najmanjim intenzitetom. Pomerajte četku dok fenirate kosu i nemojte da se zadržavate na jednom delu isuviše dugo, jer to može da ošteti vašu kosu.

4) Podesite peglu na srednji nivo intenziteta i ispeglajte šiške, počev što je bliže korenu kose i nastavljajući duž samih šiški brzim pokretima. Finim češljem ponovo išćešljajte šiške kako bi sve vlati doveli u red. Na ovaj način ćete dobiti ravne ispeglane šiške ukoliko ste to želeli.

5) Postavite svoju četku ponovo ispod šiški. Lagano poprskajte aerosol sprejom i prođite četkom niz šiške lagano ih uvijajući prema spolja. Ponovite ovo i kada se sprej isuši kako bi dobili lepe uvojke.

6) Napravite razdeljak na vašim šiškama koristeći fini češalj. Razdeljak može da bude na sredini ili bliže nekoj strani, ali se razdeljak obično izvlači u skladu sa prirodnim razdeljkom na vašoj glavi. Iščešljajte obe strane razdeljka i prođite prstima lagano kroz svaki od njih. Ukoliko ste želeli šiške koje vrlo prirodno i negovano izgledaju, to je ono što ćete ovako dobiti.

7) Uzmite češalj i lagano iščešljavajte šiške od čela ka krajevima vaših očiju. Možete ih staviti i iza ušiju ukoliko su dovoljno dugačke, ili ih možete šnalicom zakačiti kako vam ne bi padale. Finiširajte malom količinom gela koja će ih držati na mestu.

8) Naučite i kako da sami skratite šiške

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ivana Stamenković

Avatar photo
Jako mi se sviđa ovaj sajt. Volim da pratim modu i trendove. Nadam se da će se još nekom svideti moji saveti.

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …