Kako napraviti idealne lokne

Bilo da su krupne ili sitne, plave ili smeđe, lokne mogu divno da izgledaju u svakoj prilici. Kovrdžavu kosu priželjkuju skoro sve devojke koje imaju ravnu kosu, a u ovom tekstu će i otkriti kako da takvu frizuru naprave same sebi. Lokne možete napraviti na različite načine i različitim tehnikama, ali kako god to da činite, najvažnije je da budete zadovoljne njima – dakle, moraju da budu idealne.
lokne

Kako napraviti idealne lokne

  1. Prvi način za pravljenje idealnih lokni je uz pomoć krpica. Bilo da želite krupne ili sitne, krpice su idealne ako želite divne, glatke kovrdže. Pre nego počnete, pripremite i isecite tkaninu dužine 15, a širine oko 2 cm. Operite kosu, očešljajte je pa je podelite na jednake pramenove. Ako su vaše idealne lokne sitne, kosu podelite na tanje pramenove, a ako želite krupne, na deblje pramenove. Uhvatite jedan pramen i polako, od vrha ka korenu, namotajte na krpicu i kada stignete do temena glave zavežite krajeve krpice u čvorić, zajedno sa pramenom kose. Ovo učinite sa svakom pramenom. Ako vam je lakše, deo kose pričvrstite sa šnalom pa kada završite sa jednim delom, otpustite drugi i nastavite da uvijate. Kada ste završili sa uvijanjem, ostavite kosu da se prirodno osuši ili je osušite fenom. Kada se pramenovi ohlade (ako kosu sušite fenom), odvezujte jedan po jedan i pustite lokne da slobodno padaju. Kosu malo protresite, nanesite lak i uživajte u divnim loknama.
  2. Glamurozne lokne možete da napravite i uz pomoć figara. U ovom slučaju, kosa mora biti suva kako se ne bi previše oštetila. Figaro zagrejte pa u zavisnoti od toga da li želite velike ili male lokne, uhvatite deblji ili tanji pramen i navijte ga oko figara. Svaki sledeći pramen uvijajte u istom smeru da bi lokne bile ujednačene.
  3. Za pravljenje lokni možete da koristite i viklere kojih ima u različitim veličinama, a na vama je da se odlučite koliko krupne lokne želite. Kosu najpre operite i očešljajte, a zatim je podelite na pramenove. Vikler namotajte od vrha pramena ka korenu i dobro ga pričvrstite. Neki vikleri imaju tzv. „kopču“ za pričvršćivanje, ali ako su vaši bez nje, možete ga pričvrstiti običnom ukosnicom. Kada ste završili sa navijanjem, ostavite kosu da se osuši. Preporučljivo je i da prespavate sa viklerima kako biste intenzivne lokne. Vikleri se proizvode od različitih materijala pa tako imamo metalne, plastične, sunđeraste…Ako ste odlučili da prenoćite sa njima, najbolje je da to budu sunđerasti vikleri kako vas ne bi boli tokom noći. Ujutro ih samo izvadite iz kose, rastresite je, nanesite malo laka i vaša frizura je spremna!
  4. Još jedan način da napravite kovrdže je uz pomoć prese za kosu koje su danas veoma popularne. Kada koristite presu, pre upotrebe kosu obavezno naprskajte sredstvom za zaštitu od toplote jer prea emituje ogromnu toplotu koja može da ošteti vlasi. Kosu podelite na pramenove pa jedan uhvatite presom, što bliže licu, obavijte ga i polako vucite ka dole. Što čvršće uvrćete presu, to će vam lokna biti lepša. Ponovite ovo dok vam ne ponestane kose, nanesite malo laka i vaša frizura je gotova!
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Sanja Stojkov

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *