Kako pravilno naneti crveni ruž

Crveni ruž je nešto sto nikada ne izlazi iz mode i što je uvek u trendu. Svaka žena isto tako zna da je crveni ruž pun pogodak ukoliko želi nekog da zavede ili da uvek bude elegantna. Medjutim problem se javlja jer mnoge žene smatraju da ne umeju da ga pravilno nanesu, pa samim tim i izbegavaju da ga koriste. Zbog toga ćemo u ovom članku pokušati da objasnimo sva pravila vezana za nanošenje crvenog ruža.
crveni-ruz

Kako pravilno naneti crveni ruž

  1. Prvo i najvažnije pitanje koje se postavlja jeste koju nijansu ruža izabrati. Naime, veoma je bitno da nijansa ruža bude u skladu sa bojom tena, kose, a i sa ostalom šminkom na licu kako bi sve to lepo izgledalo. Zbog toga je prvi i možda najvažniji korak u stvari sam izbor nijanse ruža. Osobe sa bledim licem bi trebalo da biraju neke koralne boje crvenog ruža, ukoliko se radi o tamnijem tenu i ruž bi trebao da bude u skladu sa tom bojom odnosno takvim osobama odgovaraju ruževi u boji vina, u boji cigle i takve osobe trebaju izbegavati svetlije nijanse ruža, što se tiče osoba sa nekom normalnom bojom tena one neće pogrešiti ako odaberu bilo koju nijansu ruža jer njima pristaju skoro sve nijanse. Što se tiče boje kose ruž mora da se uskladi i sa njom, pa tako plavuše sa tamnijim tenom treba da biraju ruževe sa koralnim nijansama narandžastim ili pak bakarnim nijansama crvene boje, dok plavuše sa svetlijim tenom treba da biraju ružičaste nijanse crvenog ruža. Što se tiče žena sa tamnijim tenom i tamnom kosom njima pristaju smeđi, narandžasti, koralni i zlatni tonovi crvene. Svetlom tenu i tamnoj kosi najbolje pristaju ljubičaste nijanse crvenog ruža ili pak boja trešnje.
  2. Kada ste odabrali odgovarajuću nijansu možete pristupiti i šminkanju. Medjutim nekad se i tu javlja problem za koji naravno postoji rešenje. Za samo šminkanje potrebna je i olovka za usne u boji ruža, kao i sjaj koji može biti i providan.
  3. Najpre ivice usana iscrtajte crvenom olovkom za usne. Aplikatorom blago rasenčite olovku po celim usnama kako olovka ne bi bila prenaglašena.
  4. Nanesite ruž.
  5. Prislonite na usne jedan sloj papirne maramice i preko njega četkom za rumenilo nanesite jedan sloj pudera u prahu kako bi se ruž fiksirao. Sklonite maramicu i ostavite tako minut dva.
  6. Nanesite sjaj za usne. Ukoliko ima potrebe korektorom sredite ivice usana.
  7. Sada ste spremne za izlazak jer je i šminka gotova i možete uživati.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mirjana Krstic

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *