Kako napraviti e-mail adresu

Postoji veliki broj servisa koji nude uslugu besplatne e-mail adrese. Najpoznatiji je zasigurno Gmail. Zašto Gmail? Zato što Gmail poseduje karakteristike koje ga stavljaju daleko ispred svih ostalih e-mail servisa. Pored toga što je besplatan, trenutno nudi kapacitet inbox-a od preko 10 GB koji je i dalje u stalnom porastu. Krenimo korak po korak…
email-adresa

Kako napraviti e-mail adresu

  1. Otvorite vaš interent pretraživač i u address bar-u ukucajte www.gmail.com.
  2. Kliknite na „Otvorite nalog“.
  3. Popunite polja vašim podacima. Unesite vaše ime, prezime i željeno ime za prijavu odnosno korisničko ime (username). Možete koristiti slova, brojeve i tačke. Ukoliko je vaše željeno korisničko ime zauzeto (jer ga je neko registrovao pre vas), probajte sa nekim drugim korisničkim imenom ili odaberite neko od ponuđenih.
  4. Unesite željenu lozinku (password). Lozinka treba da se sastoji iz minimalno 8 karaktera. Možete koristiti brojeve, simbole i kombinaciju velikih i malih slova.
  5. Unesite datum rođenja i pol.
  6. Unesite broj vašeg mobilnog telefona. Ovo nije obavezno polje, ali znajte da je ovo jedan od najpouzdanijih načina da zaštitite svoj nalog, jer ako ikada zaboravite lozinku, Google vam može poslati novu lozinku SMS-om kako biste ponovo pristupili svom nalogu.
  7. Unesite reči koje vidite na slici, redosledom kojim se prikazuju i razdvojene razmakom. Ako niste sigurni koje su reči u pitanju, unesite najbolju pretpostavku ili kliknite na dugme za ponovno učitavanje.
  8. Prihvatite uslove korišćenja usluge i politiku privatnosti.
  9. Kod lokacije izaberite zemlju u kojoj se nalazite (npr. Srbija).
  10. Kliknite na „Sledeći korak“.
  11. Ako želite, dodajte sliku profila za Google+. Ukoliko želite da preskočite, kliknite na „Sledeći korak“.
  12. Čestitamo! Upravo ste napravili e-mail adresu sa koje možete slati i primati mailove.

Slika
Gmail_logo-500×500.jpg
Kategorija članka
E-mail
Dodatni podaci
Saveti
1. Nemojte zaboraviti korisničko ime i lozinku.
2. Koristite lozinku koja sadrži kombinaciju slova, brojeva i simbola.
3. Nemojte drugima govoriti svoju lozinku.
4. Odjavljujte se sa Gmail-a nakon svake sesije da biste zaštitili bezbednost informacija e-pošte. Odjavljivanje je posebno važno ako proveravate e-poštu na javnom računaru.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Milos Krstic

Jedan komentar

  1. Avatar photo

    Treba napomenuti da nekad Gmail traži da verifikujete nalog telefonom i kad ukucate svoj broj, ništa se ne desi, tačnije Gmail vam ne pošalje poruku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *