Kako promeniti Gmail temu

Ako koristite Gmail i svakodnevno pregledate svoju poštu, ovu stranicu možete da ulepšate tako što biste podesili temu prema svom ukusu i na taj način je prilagodili vašem ukusu. Ovim postupkom svakodnevni rad sa poštom postaje malo prijatniji. Temu možemo da promenimo na vrlo jednostavan način.
Kako promeniti gmail temu

Kako promeniti Gmail temu

 1. Najpre se prijavite na vaš nalog.
 2. Kliknite na „PODEŠAVANJA“ (SETTINGS) – ikonica se nalazi u gornjem desnom uglu (gledajući sa vaše desne strane), odmah ispod vašeg korisničkog imena.
 3. Otvoriće se padajući meni u kojem treba izabrati „TEME“ (THEMES).
 4. Klikom na TEME otvara se stranica sa Podešavanjima na kojoj su sličice sa uzorcima raznih tema, prema kojima možete da izaberete temu koja vam se dopada.
 5. Postoje tri vrste tema: Teme boja, HD teme i Klasične teme. Za svaku temu je dato je po nekoliko primera u vidu male sličice.
 6. Kliknite na sličicu teme koja vam se dopada.
 7. Na sredini monitora, sasvim gore, pisaće „podešavanja su sačuvana“.
 8. Vaš Gmail će dobiti novu temu-boju, sliku, crtež…
 9. U slučaju da vam se dobijena tema ipak ne sviđa, izaberite neki drugi predlog i pogledajte da li vam novoizabrana tema dopada.
 10. Ako ste zadovoljni novim izgledom vašeg naloga na Gmail-u, dalje možete da nastavite svoj rad na uobičajeni način.
 11. Kada vam jedna tema dosadi, promenite je na isti način kao i prvi put.
 12. Ukoliko izaberete neku od HD tema pojaviće vam se padajući meni u kojem treba da:
  • Izaberete lokaciju- zemlju, u kojoj živite
  • U otvorenom polju upisati ime grada
  • Kada ste završili sa odabirom regiona i grada, kliknite na „Sačuvaj“ (SAVE)
  • Ovaj postupak je potreban jer se HD teme u toku dana više puta menjaju prema regionu- zemlji koju izaberete. U donjem desnom uglu(gledajući sa vaše strane) sličice HD tema se nalazi ikonica-mali satić, ili sunce što bi značilo da se ta tema menja u odnosu na doba dana, ili dan u nedelji, ili na vremenske uslove.
  • Na ostalim sličicama tema primetićete da je taj isti ugao obojen belo, ili crno, to bi značilo da je pozadina liste poruka u izabranoj temi svetla, ili tamna.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Vesna

Avatar photo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *