Kako dodati fajl uz mail

Kako dodati fajl uz mailE-mail je sve popularniji i u ovom članku ćemo vam objasniti kako dodati fajl uz mail. To se na engleskom zove „Attach a file“ da znate kada budete tražili tu opciju. Komunikacija elektronskim porukama je sada već vrlo popularna i ustaljena među ljudima i na našim prostorima. Upravo iz tog razloga je dobro da znate bar neke osnovne stvari kada je u pitanju slanje mailova i fajlova uz njih.

Kako dodati fajl uz mail?

1) Otvorite svoj web pretraživač i u polje za adresu ukucajte link svog e-mail hostinga kao što je na primer gmail.com

2) Unesite svoje podatke i ulogujte se na svoju e-mail adresu

3) Kliknite na „Compose“ ili „Create new message“ zavisno kako kod vas piše ta opcija.

4) Pronađite ikonicu na kojoj piše „Attach a file“ ili slično. Ta ikonica u većini e-mail hostinga ima oblik spajalice i lako ćete je pronaći.

5) Kliknite na tu ikonicu i otvoriće vam se novi prozorčić u kojem ćete izabrati fajl koji želite da dodate u svoj mail. Kada izaberete odgovarajući fajl kliknite na potvrdu, obično piše „Open“ što će pokrenuti dodavanje tog fajla uz vaš mail.

6) Pročitajte uputstva na vašem ekranu kada dodavanje bude završeno. Obično će vam se pojaviti poruka „the file was attached successfully“ što znači da je vaš fajl uspešno dodat.

7) Proverite adresu na koju želite poslati mail, kao i sam text poruke i pošaljite vaš e-poruku sa sve fajlom koji ste dodali.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Maja Prulić

Avatar photo
Studiram informatiku i za mene sve kažu da sam PC freak. Pokušaću da napišem neke male, ali korisne savete na ovom sajtu.

2 komentari

  1. super ovo je definitivno mnnnnnnooooooooggggoooo korisno meni je pomoglo kada sam htjela da posaljem sliku putem e-mail a.hvala puuuuuuuuuuuuno na pomoci i suuuuuuuuuuuuuuuuuper ti je clanak.

  2. Avatar photo

    Ali neki provajderi ne dozvoljavaju da označite više slika i da pošaljete, ali i za to postoji rešenje, a to je WinRar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *