Kako naučiti osnove boksa

Boks je jedna od najboljih i najpopularnijih borilačkih veština i u ovom članku ćemo vam objasniti kako da savladate njegove osnove preko interneta. Pored toga što ćete naučiti samoodbranu poboljšaćete svoje zdravlje i lakše ćete izgubiti kilograme koji ste dobili u zimskom periodu. Boks je zabavan, dinamičan, zahteva mnogo kretanja. Pored ovoga, važno je istaći da su brojna istraživanja pokazala kako je boks jedna od najboljih veština koja pomaže oslobađanje od stresa koji je nažalost kod većine nas prisutan u svakodnevnom životu. Pa zašto onda ne pružiti priliku ovom sportu koji je višestruko koristan kod nas. Najbolji način za učenje boxa jeste da se upišete u neki od lokalnih klubova i dobijete stručnu pomoć. Međutim, kod nas i nema mnogo boksačkih klubova i oni su samo beneficija za one koji žive u većim gradovima. Alternativa ovome jeste učenje boksa preko intereneta. Ako se odlučite za ovakakv način učenja boksa, znajte da ćete uživati i vežbati kada budete imali vremena, a ne kada imate zakazan trening. Evo kako naučiti osnove boksa preko interneta:

Osnove boksa

1) Obiđite brojne internet sajtove posvećene učenju boxa: neki od ovih sajtova čak ne zahteva ni registraciju, pa tako da možete potpuno besplatno da učite od majstora ove veštine. Kroz lekcije na ovim sajtovima naučićete udarce, kretanje nogu, odbranu i sve ono što je potrebno jednom bokseru. Ograničite se na jednu lekciju dnevno. Neki od sajtova koji pružaju ovakve usluge su: boxing-4-fitness.com i boxing4free.com.

2) Gledajte filmove o boksu preko internetna. Većina ovih filmova prikazuje tehnike ko je ste naučili kroz lekcije na sajtovima. Oni vam demonstraju kako se koriste te tehnike i daju vam pravi uvid o tome kako da primenite ono što ste naučili.

3) Vežbajte sve što ste videli i naučili. Nemojte preskakati lekcije niti žuriti. Ograničite sa na jednu lekciju dnevno i idite dalje samo kada budete sigurni da ste je potpuno savladali. Naravno bilo bi dobro da nabavite i vreću za udaranje kao i rukavice. To nisu velike investicije ali i zaista pomažu. Pored ovoga poznato je da udaranje vreće je disciplina kojom se troši najbiše kalorija.

Boks nije samo opasna veština korisna za mačo muškarce. Svi mogu da vežbaju boks i da u tome uživaju bez opasnosti od povreda. Istraživanja su pokazala da je fudbal sport u kome su povrede češće i opasnije od onih u boksu. Stoga ne oklevajte i počnite već danas.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Milan Katović

Avatar photo
Mislim da je najvažnije za svakog rekreativca ili sportistu da pravilno radi vežbe. Pokušaću da svojim savetima pomognem drugima u tome.

Jedan komentar

  1. Ej hvala za clanak :) Iako sam zensko obozavam boks :D Hvala za ovaj clanak … Moj brat i ja se malo boksujemo ( rukavicama ) super je – ali naravno ne lemamo se u glavu … :DD

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *